Tech

Nu er mobilen mere populær end computeren

For første gang nogensinde bruger vi nu mere mobilen til at surfe på nettet end computeren.

Siden internettets gennembrud i slutningen af 90'erne har computeren altid været stedet, hvor vi søgte efter browserens mange oplysninger.

Men oktober var måneden hvor tiderne endegyldigt skiftede.

For første gang nogensinde overhalede mobilen nemlig computeren, som det sted hvor vi surfer på nettet. Det oplyser analysewebsiden Statcounter.com, der indsamler data fra hele verdens internetforbrug.

En samlet oversigt over trafikken viser, at mobilen stod for 51,3 procent af trafikken, mens computeren samlede sig for de resterende 48,7 procent.

Mobilen er vores foretrukne værktøj

Det er ikke overraskende nyt for internetvirksomheder, websider og analytikere, der længe har argumenteret for, at mobilen vil blive vores foretrukne værktøj, når vi skal have informationer, billeder, videoer og mere fra internettet. 

Google kunne da også allerede tilbage i maj oplyse, at langt de fleste søgninger på Google.com foregår fra en mobil i de fleste lande verden over. 

Dog er der endnu mange websider, som stadig kun fokuserer på en weboplevelse fra computerens browser, og ikke mobilens noget mindre vindue.