Tech

Opdater din iPhone NU: Den er helt gal igen

Apple har i dag sendt en ny sikkerhedsopdatering ud til deres iOS-enheder. Det er en rigtig god idé at opdatere med det samme.

Nettet vælter over med farlige vira, ubehagelige hackere og uundgåelige fælder. Og noget tyder på, at Apple iPhone fanger alle disse ubehageligheder i øjeblikket.

Den er under alle omstændigheder gal igen, oplyser sikkerhedsanalytiker Marco Grass på Twitter. Det skriver mediet Select All.

Inficeret ved blot at klikke på et billede

Han har fundet en ny og hidtil uset trussel til iOS, der slår alle andre tidligere sikkerhedshuller. For hvad der gør dette hul så farligt, er at man ikke behøver downloade eller installere den - sikkerhedshullet bliver blot aktiveret ved at se på et billede. 

Det vil sige, at ved blot at klikke på en inficeret jpeg-fil kan du blive ramt af ondsindet virus på telefonen. 

Dette ekstreme sikkerhedshul skulle efter sigende blive lukket af den seneste opdatering, selv om Apple ikke officielt har meldt noget ud om det. 

Opdater til 10.1 med en del nyheder

Apples seneste sikkerhedsopdatering (10.1) finder du på din iPhone og iPad under Indstillinger / Generelt / Softwareopdatering.

Foruden at skulle lukke sikkerhedshullet og rette et hav af fejl indeholder opdateringen også en del nyheder til elementer som kameraet, korttjenesten og beskeder. 

Og iPhone 7 Plus-ejerne får nu endelig også adgang til den nye Portræt-funktion i kameraet.