Apple ignorerer dansk købelov: Ombytter til genbrugte iPhones

Ombytter du din defekte iPhone, er der stor sandsynlighed for, at du fĂĄr en brugt mobil tilbage, selv om du har ret til en ny.

NĂĄr du sender din mobil pĂĄ værksted, har du som udgangspunkt to muligheder. Du kan enten fĂĄ din mobil repareret eller fĂĄ den erstattet med en ombytningsmodel, sĂĄ længe du er inden for købelovens to ĂĄrs reklamationsret.

I slutningen af oktober skal de danske domstole slå fast, om en afgørelse tilbage fra 2014 stadig holder vand.

Her slog Forbrugerklagenævnet fast, at Apple ikke mĂĄtte ombytte en defekt iPhone med en ’renoveret’ (sĂĄkaldt refurbished) telefon med brugte komponenter til en kunde.

Kunden, David Lysgaard, havde altsĂĄ ret til en ny telefon, da skaden var sket inden for købelovens to ĂĄrs reklamationsret. 

Flere tegner det samme billede

Men noget tyder på, at det er normal kutyme på de danske Apple-værksteder, erfarer TV 2.

Efter vores artikel mandag har tre andre TV 2-brugere ligeledes sendt deres personlige oplevelser med Apples værksteder.

Som blandt andet Christian Tolsgaard, der til sidst mĂĄtte give op og fĂĄ sit køb annulleret, da han sendte sin iPhone retur til TDC for at fĂĄ den repareret. Han fik at vide, at telefonen ikke kunne repareres, men den mĂĄtte erstattes.

Som jeg har forstået købeloven, så havde jeg ret til en ny og original telefon i ligeledes original emballage, men det fik jeg ikke

Christian Tolsgaard, TV 2-bruger og uforrettet iPhone-bruger

- TDC ville ikke fortælle mig om der var tale om en refurbished telefon. De sagde, at de fulgte Apples politik, og i sidste ende får jeg tilsendt en mobil uden emballage og papirer blot lagt i en bobleplast-kuvert, fortæller han til TV 2.

- Som jeg har forstået købeloven, så havde jeg ret til en ny og original telefon i ligeledes original emballage, men det fik jeg ikke, konkluderer Christian Tolsgaard.

PĂĄ trods af ovenstĂĄende eksempel holder TDC selv fast i, at de holder sig inden for Apples egne retninglinier, og kun ombytter telefoner til fabriksnye telefoner.

Men de vil ikke yderligere kommentere pĂĄ sagen, og henviser i stedet til Apple.

Købeloven bliver overset

De brugere, som TV 2 har snakket med, oplever at Apple ikke efterkommer den danske lovgivning og i stedet sender en brugt mobil ud til brugere, der har ret til en ny.

- Vi ser rigtig mange eksempler pĂĄ, at sælgeren kun ombytter til et nyt produkt inden for det første ĂĄr eller de første seks mĂĄneder. Men køberen har to ĂĄrs reklamationsret efter købeloven, og det kan man ikke aftale sig ud af, fortæller seniorjurist Tina Dhanda Kalsi hos ForbrugerrĂĄdet Tænk.

Problemet opstĂĄr i skellet mellem sælgerens garantiperiode og købelovens reklamationsret. Sælgeren kan argumentere for, at garantiperiode er udløbet, hvorfor kunden ikke ret til en ny telefon. Men den holder ikke i Danmark.

- En sælgers eller producents garanti kan aldrig stille én ringere end købeloven. Den kan kun stille en bedre. Derfor gælder købelovens to år som minimum, fortæller Tina Dhanda Kalsi.

FĂĄr ikke at vide, at det er en genbrugt mobil

Siden Forbrugerklagenævnets afgørelse i 2014 har man som kunde haft ret til at takke nej til en brugt telefon – såkaldte ’refurbished’ eller ’remanufactured’ telefoner – hvis der er tale om ombytning.

Refurbished forklaret

Ved ombytninger af defekte modeller kan man støde pĂĄ udtryk som 'refurbished' (oversat: Renoveret) eller 're-manufactured' (oversat: Ombygget). Det betyder, at telefonen har genbrugte komponenter. Den er blevet sat sammen af komponenter fra tidligere brugte telefoner

Men problemet er, at i flere tilfælde bliver kunden slet ikke gjort opmærksom på, at man får en telefon med brugte komponenter tilbage.

I Christian Tolsgaards tilfælde nægter TDC at oplyse det, og David Lysgaard finder derfor først ud af, at hans nye telefon er ren genbrug efter den nye telefon gĂĄr i stykker kort tid efter.

- Det er klart et problem, at sælger ikke oplyser om, at der er tale om en refurbished telefon. Det kan ikke være købers ansvar at undersøge det i forbindelse med ombytningen af den defekte telefon. Sælger mĂĄtte i dette tilfælde slet ikke udlevere en model med brugte komponenter, forklarer Tina Dandha Kalsi.

Løsningen kan være at flytte ansvaret

I de tilfælde hvor kunden skal have ombyttet sin defekte mobil, bør det ikke være nødvendigt at sikre sig, at mobilen er i samme stand, som da den blev købt.

ForbrugerrĂĄdets løsning pĂĄ disse forskellige tolkninger af service kunne meget vel være at placere ansvaret for produktet hos producenten selv.

I dag er det sælgerens ansvar at imødekomme købeloven og reklamationsretten. Hvis en kunde køber en iPhone hos eksempelvis TDC, sĂĄ skal reklamationer som reparationer rettes til TDC selv.

- I ForbrugerrĂĄdet Tænk mener vi, at der burde være et ansvar ved producenten, hvis forbrugerens produkt viser sig at være defekt, sĂĄledes at forbrugeren selv kan vælge om en reklamation skal rettes mod sælgeren af varen eller direkte mod producenten, fortæller seniorjurist Tina Dhandha Kalsi til TV 2.

- I mange tilfælde kan det komme forbrugeren til gode. Eksempelvis hvis man køber en iPhone i udlandet, vil det være praktisk, hvis forbrugeren kan gå til et lokalt Apple-værksted herhjemme og få samme rettigheder, som der hvor varen er købt, slutter hun af.

Apple bekræfter over for TV 2

Apple erkender over for TV 2, at de ikke sender fabriksnye produkter ud til kunderne, nĂĄr de ombytter varen. 

Men Apple slĂĄr fast, at kvaliteten, pĂĄ eksempelvis deres re-manufactured iPhones med enkle genbrugte komponenter, er pĂĄ højde med iPhones direkte fra fabrikken. 

Yderligere pĂĄpeger Apple, at de gennemfører deres produkter for den strengeste kvalitetskontrol, og de sikrer samtidig dyrebare ressourcer, nĂĄr de genbruger intakte komponenter.