Tech

Over 100.000 danske børn har ny app - én indstilling er uhyre vigtig

De helt unge er i stor stil hoppet på et socialt medie kaldet Musical.ly. Problemet er dog at privatindstillingerne er lidt for åbne.

Syng, dans og mim dig til mere opmærksomhed. 

Det er én af grundstene i appen Musical.ly, der har fået det vigtige og ikke mindst gyldne fokus fra de helt unge brugere. Noget som Snapchat tidligere har haft stor glæde af. 

Musical.ly sætter brugerne i hovedrollen i deres egne små musikvideoer på op til 15 sekunder, hvor de kan bruge de fleste nye hits som baggrundsmusik.

De korte videoer deler de med hinanden og lægger op på appen, hvor videoerne med fleste likes kommer til tops på listerne. 

Og der er nok af likes at hente med over 100 millioner brugere verden over. Herhjemme mener pladeselskabet Universal, at appen har mellem 100-200.000 danske brugere i øjeblikket.

Flere brugere under den tilladte alder

Videoerne minder på sin vis meget om hinanden. Eksempelvis hvis man ser videoer lagt op af 13-årige Jacob Sartorius, der på rekordtid er blevet en sensation på appen.

Han holder telefonen i bedste selfie-stil, mimer til en kendt sang og lægger derefter videoen op til sine mange millioner fans på tværs af sine sociale platforme. 

Som udgangspunkt skal man være over 13 år for at bruge appen, men et hurtigt kig på de mange brugere viser, at en hel del er under den tilladte aldersgrænse. 

- Det ser ud som om, at langt de fleste er 13 år eller endda også yngre. Så det er helt klart for pre-teens og for teens. Og musical.ly rammer den målgruppe bedre end nogle af de andre muligheder, der er derude, fortæller Natasha Friis Saxberg, forfatter og digital konsulent, til Politiken.dk.

Husk privatindstilling

Musical.ly har som udgangspunkt dog en tand for åben privatindstilling, man som bruger har godt af at være opmærksom på. 

Du skal ind under din profil og oppe i højre hjørne trykke på møtriks-ikonet. Herunder finder du dine indstillinger og lidt dernede står din privat konto. Den som standard åben for alle. Her ville du have glæde af, at slå den til, så det ikke nødvendigvis er alle, der kan se alle dine videoer.