Her er Googles bedste våben mod iPhone

Google har tirsdag aften lanceret en ny smartphone-linie kaldet Pixel, der på sit bedste kan udkonkurrere iPhone, men som også har nogle udfordringer.

Mens Apple skuffede et stort antal smartphone-brugere med deres seneste iPhone 7-lancering, så kunne man passende tage et kig på konkurrenterne.

Og her har Google meget oplagt gjort sig positivt bemærket med deres nye Google Pixel. En telefon, der integrerer brugervenlighed med oplagte smartphone-features.  

Ubegrænset lagerplads på nettet

Øverst på listen er der Pixels nye kamera på 12,3 megapixel. Kameraer har længe været et problem for Google og deres tidligere smartphone-serie Nexus.

Nexus-serien har endnu ikke kunnet tilbyde kameraer, der kunne klare den hårde konkurrence mod både iPhone og Samsungs Galaxy S-serie. Men Google påstår, at Pixel skulle have markedets absolut bedste kamera – også langt bedre end iPhone 7.

Og det stopper ikke her. Mens man skal vælge både konkret hukommelsesstørrelse på iPhone, hvor også deres sky-tjeneste iCloud koster penge at bruge, er der gratis lagerplads på Pixel.

Helt konkret betyder det, at man kan tage et hav af billeder og videoer, som bliver automatisk lagt op på Googles sky-tjeneste Google Cloud.

Det fylder ikke på telefonen, og du skal ikke betale noget, siger Google selv. Selve mobilen har dog stadig en intern hukommelse, der går fra 32GB og op til 128GB. 

Hurtig opladning og en klog assistent

Google Pixel har yderligere hurtig opladning, hvor man kan skyde syv timers strøm i telefonen på blot 15 minutter, hvis man er under tidspres.

Og endelig så praler Google med deres nyeste Google Assistent. En kunstig intelligens indbygget i telefonen, som man kan tale til, få hurtige søgninger på nettet fra, sende sms’er gennem og bestille bord på eksempelvis restauranter.

Google Assistent er på mange måder Googles svar på Apples Siri – altså en stemmestyring i mobilen. Desværre er Assistent indtil videre ikke bygget til det danske sprog. 

Ligeledes er telefonen heller ikke som udgangspunkt på vej til det danske marked. I første omgang er det stadig de klassiske modtager-lande som eksempelvis USA, Storbritannien og Tyskland, der vil få telefonen til november til en pris fra 5.100 kroner.

VR-klar

Som en lille ekstra detalje har Google fokuseret meget på virtual reality den seneste tid. Som et direkte hug mod Samsung og deres Gear VR-briller, har Google lavet Daydream - et par briller til Pixel-mobilen, hvor man kan se og opleve virtual reality.

De lancerer briller til en pris fra 79 dollar (500 kroner omregnet) med en masse VR-indhold, der kan hentes fra en medfølgende butik.

Google Daydream har ligeledes lidt mere at byde på i forhold til Samsung Gear VR. Blandt andet har Daydrem en lille medfølgende fjernbetjening, der kan bruges til at bevæge dig rundt eller blot navigere i menuerne.

Google Daydream har heller ikke endnu fået en dansk pris eller lancering.