Tech

IPhone-brugere får denne spøgelses-mail fra 1970

Flere iPhone-brugere har oplevet at få sendt mails fra fortiden - nærmere bestemt fra den mere eller mindre famøse dato den 1. januar 1970.

1. januar 1970.

En dato, der måske ikke siger de fleste særlig meget, men som har spøgt for iPhone- og iPad-brugere over det seneste stykke tid.

Først måtte Apple melde ud, at der var problemer med deres enheder. Hvis du satte tiden tilbage til denne dato, kunne der være en risiko for, at din mobil gik i baglås. Et problem de fik lukket ned for igen. 

Tom spøgselsmail på telefonen

Men en anden fejl vedrørende den samme dato spøger dog stadig.

I over et halvt år har flere iOS-brugere meldt ud, at de har fået tomme mails i deres mail-indbakke på henholdsvis iPhone og iPad. De tomme mails er sendt fra den 1. januar 1970 uden en konkret afsender. 

En tom mail skader heldigvis ikke din telefon, og den fylder heller ikke meget, men den kan skabe undren.

Hvem sender disse spøgselsmails, hvorfor modtager DU dem, og hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, eftersom den første mail først blev sendt i 1971? 

Ikke en 70'er-mail

Forklaringen er langt mere tør, end mystikken ellers lægger op til. Der er desværre ingen fra 1970, som gerne vil have fat i dig.

I stedet skyldes de tomme mails en mindre tidsfejl internt i telefonen, der fremgår hos nogle. Til tider kan det skyldes, at man skifter tidszone, men det er ikke altid tilfældet.

1. januar 1970 er blot en udvalgt startdato i computersproget UNIX, som iPhone blandt andet bruger for at forstå tid og dato. 

Det kan så ske til tider, at en tidsfejl i telefonen nulstiller mailens tidsstempel til startdatoen, og derfor fremgår de som var de sendt fra den 1. januar 1970.