Tech

Samsung trak deres nye mobil tilbage: Nu er endnu en model sprunget i luften i Danmark

Samsung har trukket deres nyeste model tilbage på grund af fare for eksplosion. Nu har en TV 2-medarbejder oplevet, at en helt anden model eksplodere.

I forrige uge meldte Samsung globalt ud, at de trak deres nyeste model, Samsung Galaxy Note 7, tilbage fra markedet. Kort tid efter advarede de endda deres kunder om overhovedet at bruge modellen: Sluk mobilen og levér den tilbage. 

Opfordringen kom efter utallige rapporter om fejlbehæftede batterier, der bryder i brand eller eksploderer under opladning.

Modellen er med andre ord i risiko for at eksplodere.

Jeg smed den fra mig på bordet og løb væk. Jeg nåede vel to meter væk før jeg hørte et højt smæld.

Anders Leby, arbejder til daglig på TV 2 i Odense med TV 2 PLAY

Men spørgsmålet er nu, om problemet er meget større end blot den nyeste model, og også gælder alle andre Samsung-modeller?

Sprang i luften på TV 2

En TV 2-medarbejder oplevede nemlig onsdag, at batteriet i hans Samsung Galaxy Note 4 pludselig blev overophedet og efterfølgende sprang i luften, som var den en mindre bombe. 

- Jeg havde lige sat mig i et mødelokale. Jeg syntes, at min telefon føltes meget varm og begyndte at lugte lidt underligt brændt. Så jeg skyndte mig at pille coveret af den for at tage batteriet ud, forklarer Anders Leby, der til daglig arbejder på TV 2 i Odense med TV 2 PLAY, og fortsætter:

- Men jeg nåede ikke at pille det af, før den pludselig hævede op til dobbelt størrelse. Jeg smed den fra mig på bordet og løb væk. Jeg nåede vel to meter væk, før jeg hørte et højt smæld.

- Hele lokalet lugtede af røg og jeg havde noget sort på fingrene fra telefonen. Heldigvis kom jeg ikke selv til skade, fortæller han, og forklarer hvordan kollegaer i tilstødende lokaler troede, at der blev affyret fyrværkeri i mødelokalet. 

Samsung vil ikke kommentere 

TV 2 har været i kontakt med Samsung, som indtil videre forholder sig tavse i sagen: 

- Vi kommenterer ikke på enkeltsager, så længe de er ved at blive undersøgt, men vi råder altid vores kunder til at kontakte kundeservice, siger Hanna Brenner, som er kommunikationsansvarlig i Samsung. 

Anders Leby forklarer, at hans Samsung Galaxy Note 4 blot er et år gammel, og han normalt bruger den originale oplader. Men da den eksploderede på bordet, var den ikke sat til nogen oplader. Han havde kort forinden på vej til mødelokalet tabt mobilen på et trægulv. Men det var uden, at telefon umiddelbart havde lidt fysisk skade af det. 

Dog gælder det om at være opmærksom på sin mobil og ikke placere den på brandbare flader, indtil der er en forklaring på problemet.