Tech

Problemer med snorken? Denne pude vil hjælpe dig

En intelligent pude påstår den kan hjælpe dig til en bedre søvn. Søvnekspert skyder dog påstandene ned.

Mens en snorken ikke nødvendigvis behøver at være skadelig for helbredet, kan det stadig være til stor gene for dine omgivelser.

Der findes flere forskellige løsninger på en dyb og rystende snorken, men nu kommer hjælpen også fra en hidtil uset kant - nemlig fra puden selv.

Der er tale om den intelligente pude Zeeq, som er blevet til virkelighed gennem crowdfunding-siden Kickstarter. 

Puden vækker dig

Zeeq har mere end bare dun inden i sig. En lille mikrofon registrer lyden omkring dig. Så snart den opfanger din snorken, sidder der en lille vibrator, der snurrer forsigtigt for at få dig til at ændre position. 

Men det er en funktion, der vil have den modsatt effekt, mener søvnekspert Mikael Rasmussen, der til dagligt holder foredrag om emnet.  

- Denne her pude vil ikke hjælpe din snorken væk. Det eneste, den vil gøre, er at vække dig konstant. Men det ville måske kunne hjælpe din partner i stedet, fortæller Mikael Rasmussen til TV 2. 

Musik til at falde i søvn

Puden kan desuden også spille musik for dig, hvis du har svært ved at falde til ro. Otte små højtalere skulle give dig musik fra din favorit musikstreamingstjeneste.

Bagmændene lover, at lyden fra højtalerne kun kan høres af personen, der har hovedet på puden. Du skulle nødig genere din sove-partner mere end nødvendigt. 

Men heller ikke dette, mener Mikael Rasmussen er en god idé:

- Højtalerne i puden kan give bedre mening, hvor man kan lytte til noget afslappende. Men ideelt er det noget, som man skal lytte til, inden man lægger sig ind i seng. I din seng skal du sove, fortæller han og forklarer, at hvis man vænner sig til at falde i søvn til musik, så bruger man ofte længere og længere tid på at falde ned i den dybe og vigtige søvn. 

Unøjagtige selvmålere

Flere apparater og mobil-apps kan i dag registrere din søvn, og Zeeq er ingen undtagelse. Der ligger sensorer i puden, som registrerer hvordan du lægger i sengen. Hvornår du er vågen og hvornår du sover tungt. 

Det bliver oplyst og lagret i en tilhørende app, som du også kan bruge til at styre musikken og mere.

Søvnekspert Mikael Rasmussen mener dog, at man skal tage let på alle disse søvn-trackere:

- Alle disse apparater er som regel meget unøjagtige. Du kan ikke se, hvilke søvnstadier du har været i. Godt nok viser flere af disse produkter disse stadier, men de er bare på ingen måde korrekte. Det eneste det kan hjælpe dig med, er at se hvor længe du har været i sengen. Og det kan også være vigtig information, slutter han af.