Tech

Så er den allerede gal igen: Opdatér din iPhone nu

Apples iPhone har fået et seriøst problem på halsen med en ny sikkerhedstrussel. Selskabet har sendt en opdatering ud, som du skal hente nu.

I begyndelsen af august meldte Apple ud, at de havde sendt en opdatering ud til deres iOS-enheder, der lukkede flere kritiske sikkerhedshuller. Det var derfor vigtigt at opdatere sin iPad og iPhone. 

Nu har Apple så fået nys om endnu en risiko, som de har prøvet at lukke med en ny opdatering (iOS 9.3.5), der er kommet ud i går.  

Denne gang er der tale om et meget alvorligt sikkerhedshul, der betyder, at din telefon kan blive udnyttet, så snart du trykker på et tilsendt link.

Seriøst angreb rammer iPhone for første gang

Linket skulle kunne jailbreake en iPhone på stedet.

Kort forklaret ville det betyde, at en iPhone ville kunne åbnes for alle former for programmer og apps, som ikke nødvendigvis er godkendt af Apple.

Det kan være apps som blandt andet holder øje med din færden, apps fyldt med malware og andre skadelige apps.  

Linket og det alvorlige sikkerhedshul blev første gang opdaget af menneskerettighedsforkæmperen Ahmed Mansoor.

Han fik det tilsendt og meldte det straks til sikkerhedsselskaberne Citizen Lab og Lookout Security, som så meldte det videre til Apple.

Nyt system lige på trapperne

Apple har nu kvitteret med den vigtige opdatering til deres enheder. Du kan hente iOS 9.3.5. under Indstillinger / Generelt / Softwareopdatering. 

I begyndelsen af september skulle Apple så sende endnu en opdatering ud. Her skulle der være tale om det helt nye iOS 10, der har en hel del forbedringer og forandringer.

I midten af juli åbnede Apple op for, at alle interesserede kunne afprøve det nye system i en tidlig beta-udgave. Hvis du har benyttet dig af den mulighed, er det en god idé også at opdatere til den nyeste beta-udgave, iOS 10 beta 6.