Tech

Derfor er det nu, du skal sælge din gamle iPhone

Hvis du går med tanker om at sælge din gamle iPhone 6/6S for i stedet at købe den nye iPhone, så er tiden inde, hvis du vil tjene lidt ekstra penge.

Ting har det med at gå i ring, og sådan er det også i tiden op til en ny iPhone-lancering. Selv om Apple endnu ikke har meldt noget konkret ud, er der mange tusinde danskere, der venter spændt på den kommende iPhone 7.

Eftersom 47 procent af smartphone-Danmark i øjeblikket ejer en iPhone, ifølge en undersøgelse fra november sidste år, er der også stor sandsynlighed for, at mange af disse danskere allerede ER iPhone-ejere og nu gerne vil opgradere. 

Nu er bedre end aldrig

Det betyder, at den gamle iPhone skal sælges, og nu ser ud til at være et godt tidspunkt. 

Tal fra websider som dba.dk og brugteiphones.dk viser, at prisen på en brugt iPhone i øjeblikket stiger, mens den vil falde igen engang efter iPhone-lanceringen. 

- Gennemsnitsprisen for en brugt iPhone falder typisk, når der lanceres nye modeller, hvilket er naturligt, eftersom udbuddet af ældre modeller stiger. Helt generelt kan vi også se en mindre nedgang i prisen på brugte iPhones på DBA, fortæller kommunikationschef hos DBA, Sofie Folden Lund. 

Hvis du skal sætte din gamle iPhone til salg, har DBA flere tips og gode råd, som du kan følge:

Sæt den rigtige pris – Tjek eventuelt, hvad andre tager for samme model.

Vær ærlig i din beskrivelse – Fortæl, hvis der er en lille skramme og lignende.

Tag gode billeder – og benyt altid dine egne Det giver et troværdigt indtryk af telefonen.

Kvittering – Har du en kvittering for din iPhone, så noter det i teksten.

NemID-validering – Husk, at NemID-godkende din profil. Mange købere vælger bevidst en NemID-sælger.

Kan tjene op til 700 kroner

Tal fra Brugteiphones.dk viser, at man kan være heldig at tjene hele 700 kroner. Det afhænger meget af størrelsen, modellen og ikke mindst hvilken stand, din iPhone er i. 

Ifølge tal fra sidste år blev en iPhone 6 på 64 GB i god stand sat til salg for gennemsnitligt 3.400 kroner inden iPhone 6S kom ud i butikkerne i starten af oktober.

Samme slags model kunne en måned efter lanceringen sælges for 2.700 kroner.

Vent med at købe gammel iPhone

Hvis man derimod er køber, kan det sjovt nok betale sig at vente på at købe en brugt iPhone til efter, at priserne er faldet igen. 

Har du et godt øje til eksempelvis iPhone 6S, bør du vente med at købe den til efter iPhone 7 er kommet ud. Den ét år gamle model vil falde i pris både som brugt, men også som ny via Apples egen prispolitik. 

Apple har som bekendt ikke meldt noget konkret ud om lancering eller annoncering. Rygterne peger på, at de vil annoncere den enten den 7. eller 12. september. En lille måned efter vil den være i butikkerne.