Tech

Så meget ved de om mig: Tjek selv Facebooks skjulte rapport om dig HER

Facebook har gemt 1183 sider om TV 2-redaktør. Du kan selv tjekke hvilken data Facebook har om dig - og hvilke overraskelser de gemmer på.

Det er ingen hemmelighed, at Facebook holder øje med dig. De registrerer og gemmer eksempelvis dine billeder, statusopdateringer og beskeder.

Men det kan allligevel være chokerende at se mængden af alle disse personlige oplysninger samlet i én rapport. Og ikke mindst hvilke overraskelser de gemmer på.

Facebook har givet brugerne muligheden for selv at downloade deres Facebook-profiler lokalt til computeren - og du kan godt forberede dig på dræne din blækpatron og tømme dit lager af printerpapir, hvis du pønser på at printe det hele ud.

Facebook samler nemlig alle dine informationer i en rapport. Det er alt fra hele din tidslinie, dine Facebook-beskeder, billeder, videoer, hvem der har prikket til dig, dine venners telefonnumre og meget mere. 

Sådan tjekker du selv Facebooks oplysninger

Jeg satte mig selv for, at tjekke hvor meget Facebook gemmer på mig. Jeg loggede ind på Facebook.com, trykkede på det lille trekantsikon øverst i højre hjørne og fandt muligheden gemt inde under 'Indstillinger'.

Den hedder 'Download en kopi af dine Facebook-data'.

Al data bliver lagret lokalt på din computer under en seperat mappe. Du kan læse, hvad der står af informationer ved at trykke på filen 'Index.htm', som åbner en webside op med alle informationerne. 

I betragtning af, at jeg ikke selv ser mig som den hyppige Facebook-bruger, så er det skræmmende at se, hvor stor filen på mine data er.

Printet ud ville rapporten fylde 1.183 sider.

Her er overraskende nok også informationer om hvilke personer, jeg har fjernet som venner på Facebook siden 2007. 

Men rapporten viser ikke alt. For Facebook har meget mere information på mig, end de 1.183 sider, jeg netop har printet ud.

Rapporten inkluderer ikke de mange 'likes', jeg deler ud. Jeg kan heller ikke se de mange søgninger, jeg foretager mig på tjenesten. Og endelig så er alt hvad jeg foretager mig på Instagram heller ikke en del af den 1.183 siders lange rapport. 

Prøv selv - og husk så, at Facebook ved alt hvad du gør på tjenesten.