Tech

Facebook slår egne rekorder: Så mange mennesker bruger tjenesten i dag

Facebook har nu mere end 1,71 milliarder brugere hver måned. Det samme antal levende i verden for 100 år siden.

Likes, kommentarer, videoer, billeder, diskussioner, nyheder, tidslinjer.

For mange danskere er ovenstående dagligdag.

Facebook. De sekunder, minutter, timer, hvor man lige logger ind for at se, om der er sket noget, siden man var der sidst. De stunder, hvor man tjekker billeder fra vennens familietur eller koordinerer en festlig begivenhed via en begivenhed.

Og det er der mange der gør.

Således viser Facebooks regnskab for andet kvartal af 2016, at de har hele 1,13 milliarder brugere på verdensplan, der bruger Facebook hver evigt eneste dag, mens 1,71 milliarder bruger det mindst engang om måneden. Det er en stigning på 15 procent månedlige brugere på bare et år.

Og som stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, selv skriver på sin profil, så svarer det til antallet af mennesker, der var i live i verden for 100 år siden:

Ifølge regnskabet kom mere end én milliard mennesker ind på Facebook via deres mobiltelefonen sidste måned. Det er en stigning på 22 procent sammenlignet med sidste år.

I undersøgelsen TNS Gallup Social Media Life 2015 fra september 2015 står Danmark for omkring 3.476.000 månedlige brugere. Ifølge samme opgørelse stod chattjenesten Snapchat for 1.059.000 månedlige brugere, billedtjenesten Instagram havde 868.000 månedlige mens det sociale medie Twitter havde 457.000 månedlige brugere i 2015.

84 procent af brugerne uden for USA

84,5 procent af brugerne af Facebook er uden for USA.

Derudover bryster Facebook sig nu af, at de i 2015 havde mere end 40 millioner aktive "sider" som eksempelvis TV 2 Nyhedernes Facebookside.

Ifølge Techradar er der hver dag mere end to milliarder søgninger på Facebook.

Antallet af brugere på det sociale medie Facebook er én ting, men Facebook er en stor virksomhed, der indeholder meget mere end bare dén tjeneste. Derfor skal regnskabet også læses med øjne for virksomhederne og de sociale medier Snapchat, Whatsapp og Instagram.

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest interessante fakta omkring virksomheden:

  • Facebook omsatte i andet kvartal for 6,4 milliarder dollar eller mere end 43 milliarder danske kroner. Det er en stigning på 60 procent i forhold til samme periode sidste år
  • Der er mere end 500 millioner månedlige brugere af Instagram – 300 millioner dagligt, skriver stiferen af Facebook, Mark Zuckergberg på sin egen profil.
  • Mere end én milliard mennesker er på Messenger hver måned.
  • Også på beskedtjenesten WhatsApp, der også er ejet af Facebook, er der mere end én milliard brugere hver måned.

Kan blive det største nogensinde

Det markante regnskab sendte efterfølgende aktierne i vejret. Det er ikke gået investeringsekspert hos NP Investor Martin Lykke Nielsens næse forbi. Han mener ikke, at det er det sidste, vi har set til Faceebok.

- Jeg tror faktisk, det kan fortsætte i sådan en grad, at Facebook bliver verdens mest værdifulde selskab. De har nogle fantastiske vækstrater, som de vil fortsætte med. Det man kan sige, er at Apple har lavet første bølge med mobiltelefonerne, og nu kommer Facebook så med anden bølge; hvad skal der være inde i mobiltelefonerne? Det, Mark Zuckerberg siger er, at først brugte man tekst, så brugte man billeder og det næste bliver video, fortæller Martin Lykke Nielsen.

Facebook blev stiftet i 2004 af Mark Zuckerberg. I dag er der på verdensplan mere end 14.000 ansatte fordelt på kontorer 49 kontorer i 36 lande oplyser Facebook.

I 2013 gik virksomheden på børsen hvor aktierne på bare 35 dollar per aktie. Da børsen lukkede var Facebook 2383 milliarder danske kroner værd.