Tech

Se listen: Her finder du de bedste pokémon

Pokémonjagten er gået ind! Men hvor finder du de bedste pokémon i dit nabolag? På denne liste kan du finde kort og apps til at fange pokémon.

Hvor finder man de bedste pokémon?

Indenfor den seneste uge er tusindvis af danskere hoppet med på Pokémon-bølgen. Men bare rolig. Vi er ikke tilbage i 90'erne.

Det er derimod spillegiganten Nintendo, der har lanceret et nyt mobilspil med de små dyr i hovedrollen.

Det populære mobilspil går ud på at samle pokémon, og nu er 10.000-kronersspørgsmålet så bare, hvor finder man de bedste pokémon?

TV 2 giver dig tips og tricks til at finde pokémon - både de almindelige og de mere sjældne af slagsen. Flere brugere har oprettet deres egne interaktive kort, hvor man kan indtaste sine egne pokémon-spots rundt omkring i landet. Og man kan tjekke, hvor andre jægere har været heldige at fange deres.

Vi har samlet en liste over nyttige sider og kort til din pokémon-jagt, og fået spiludvikler Daniel Paulse fra RedWeb til at godkende den. Den finder du nederst i artiklen.

Det er vigtigt at nævne, at spiludviklerne bag Pokémon Go er meget hemmelighedsfulde omkring, hvilke matematiske formler der bestemmer, hvor der bliver placeret pokémon.

Mange spillere på samme sted

Daniel Paulse, der er spiludvikler hos RedWeb, fortæller, at hvis mange mennesker spiller spillet og befinder sig samme sted, så vil der højst sandsynligt forekomme flere pokémon på det sted. Kort sagt - vil du finde mange pokémon, er det være en god idé at befinde dig i tætbefolkede områder.

Pokémon er elementorienterede

Vandpokémon vil oftest kunne findes tæt ved vand, natpokémon vil oftest findes om natten og så videre. Så mangler du guldfisken 'Goldeen' eller den vandmandsagtige 'Tentacool', så skal du søge en sø eller noget hav, da de formentlig vil være at finde i de områder med vand.

Find Ildpokémon på din ferie

Flere steder på internettet bliver der spekuleret i, om det vil være nemmere at få fat i de eftertragtede ildpokémon, når du tager på ferie til varme destinationer. Det er dog værd at tænke på, om dit mobilabonnement har fri data i udlandet, for ellers så kan din Charmander blive en dyr fornøjelse.

OG HVOR ER PIKACHU SÅ?!

Pikachu er en elektrisk pokémon, som mange nok gerne vil fange på grund af dens fremtrædende rolle i Pokémon-serien. Da det er en elektrisk pokémon, går der rygter på internettet om, at den oftest vil befinde sig i industrikvarterer, på skoler eller andre steder hvor der ikke er grønne områder i nærheden.

5 gode værktøjer at kende til, hvis du jagter pokémon

 1. Facebook-gruppen

  En Facebook-gruppe for Pokémon Go-brugere i Danmark, hvor du kan dele tips og tricks med andre brugere. Du kan finde holdkammerater i dit nabolag. Og du kan dele vigtige oplysninger om Pokémonsspots eller andre behjælpelige jagtvåben.

  Her finder du også et kort over PokeStops og Gyms i hele Danmark.

 2. Pokevision

  Et verdensomspændende Pokémon-kort over steder, hvor pokémon dukker op, også kaldet et spawn-site. Kortet er udfærdiget med tidskode, der fortæller dig, hvornår den pågældende pokémon - en Krabby måske - forsvinder fra området igen. 

  Siden bruger Niantecs API - altså data fra spillet - så den bliver ikke opdateret automatisk uden hjælp fra brugerne. Niantecs er det softwarefirma, der står bag Pokémon Go.

 3. PokéMap

  En app, der lokaliserer pokémon i nærheden af dig. App'en kan kun downloades til din Mac eller PC.

  Det er lidt teknisk at installere, men det virker. Vi har testet det.

  Download her.

 4. Poke Radar

  En brugerdesignet app, hvor brugerne sammen udfylder et google-kort over, hvor der er fundet pokémon. Her er ingen tidskode, så du kan ikke vide præcis hvornår den pågældende Pokémon befinder sig på stedet. Du kan filtrere efter område, men du kan også søge direkte på en bestemt pokémon og se, hvor den er blevet fanget i området.

  Download den her.

 5. Pokémon-fællesskaber

  På det sociale medie Reddit har man allerede oprettet en dansk underside for alle Pokémon Go-fans. Her kan du, som på Facebook-siden, finde de nyeste apps, kort og tricks til Pokémon Go.

  En dansk bruger har for eksempel lavet dette kort. Her har folk uploadet deres fangst på et kort.

  Du kan også stille et spørgsmål og håbe på, at der er nogle, der svarer. Siden har ikke helt så mange brugere, så du kan også besøge den amerikanske side, hvor folk er lidt mere aktive.

  På Reddit er det blandt andet populariteten af et opslag, der bestemmer, hvad der ligger øverst på siden, så det søge lidt rundt på siden.