Tech

Træls start for danske Pokemon-jægere: Serverne er gået ned

Ikke lang tid efter Pokémon Go var at finde i officiel udgave til danske spillere, begyndte serverproblemerne at melde sig for det populære spil.

Sommerens mest omtalte dille, spillet Pokemon Go, hvor spillere skal fange små monstre med deres mobiltelefoner, mens de bevæger sig rundt i den virkelige verden, blev i dag officielt tilgængeligt for danske spillere. For mange blev det første møde med spillet dog en skuffelse.

- Virker ikke! Hehe.. Havde lige glædet mig til at prøve det alle taler om, skriver Therese S. Clausen på TV 2 Nyhedernes facebook-profil.

- Jep, den er død, skriver Mikkel Witt Nielsen, og mange andre af TV 2s følgere på Facebook har samme oplevelse.

Meget tyder på altså på, at efter dagens frigivelse af spillet til bl.a. Danmark, Norge, Sverige og en lang række andre europæiske lande i dag, er serverne, der holder spillet kørende, gået ned pga. overbelastning.

Pokémon Go er siden den 6. juli løbende blevet udgivet i stadig flere lande og i i alt 26 lande er spillet nu udgivet. Uofficielle udgaver af spillet har dog også været tilgængelig lige så længe, og danskere har altså spillet spillet i løbet af de sidste ti dage.

Spillet kombinerer telefons GPS-muligheder og kamera på en sådan måde, at spillerne kan bevæge sig rundt på gader, stræder og parker og fange de små pocket-monsters, altså lomme-monstre, der går under navnet Pokemon.

Men kort efter den officielle danske udgivelse bliver spillerne nu mødt af en af disse to skærmbilleder.

Twitter-kontoen Pokemon Go Servers, der er en uofficiel nyhedstjeneste, der følger problemer serverne på spiltjenesten skriver, at det tyder på, at alle servere er nede, og at der ikke er nogen meldinger om en tidshorisont for, at problemerne er løst.

Også på spillets officielle twitter-konto anerkendes problemet, og det bliver oplyst, at der bliver arbejdet på at løse problemerne. Heller ikke her meldes der endnu om en tidshorisont for, hvornår problemerne er løst.

Spillet blev også ramt af tekniske vanskeligheder, da de første udgaver i USA, Australien og New Zealand for ti dage siden blev tilgængelige. Det fik firmaet bag, Niantic, der har udviklet spillet sammen med Nintendo, til at sætte udgivelser i Storbritannien og Holland på pause, indtil server-problemerne var løst. Firmaets direktør, John Hanke tilskrev dengang problemerne spillets overraskende store popularitet.

- Vi regnede med spillet ville blive populært, men vi ramte åbenbart noget hos folk, sagde han til Business Insider.

Alt i alt tyder det altså på, at danske Pokémon Go-spillere må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil spille det nye spil - og det er ikke lige let for alle:

- Lille mig på 38 år sidder og er mere irriteret over ikke at kunne komme på end min søn på 6, lyder det for eksempel fra Rene Madsen på TV 2 Nyhedernes facebook-side.