Nu kan alle spille Pokémon Go: Sådan kommer du i gang

Pokémon Go er nu officielt landet i Danmark. TV 2 guider dig til at komme i gang med det populære mobilspil.

Selv om danskerne indtil nu ikke officielt har haft adgang til Pokémon Go, har rigtig mange alligevel fundet smutveje til sommerens mest populære mobilspil. Nu er app'en dog endelig tilgængelig på både iPhone og Android.

Dermed kan alle danskere med en smartphone nu deltage i jagten på de små japanske monstre. Og er du ikke med på bølgen endnu, så frygt ej - det er nemlig ikke så svært at komme i gang.

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

Konceptet bag Pokémon Go er kort fortalt, at du skal finde andre Pokémon i dit lokalområde ved fysisk at bevæge dig rundt. Her skal du også indsamle forskellige elementer og dyste mod andre spillere og træne dine Pokémon.

Sådan kommer i gang

For at komme i gang skal du starte med at downloade app'en 'Pokémon Go' enten via den danske App Store til iOS eller Google Play-butik til Android-smartphones.

Første gang du åbner appen, bliver du præsenteret for tre forskellige Pokémon, du kan vælge imellem, og du skal vælge et udseende til din karakter. Ingen af delene betyder det helt store, så når det er klaret, er det bare at komme i gang.

Pokémon Go udmærker sig fra andre Pokémon-spil ved, at du ikke kan klare det hele hjemme fra sofaen. Du finder nemlig Pokémon ved at bevæge dig. Går du en tur med spillet tændt, vil telefonen på et tidspunkt vibrere. Det betyder, at du har fundet en af de små monstre, som du nu kan fange.

Den dukker derfor op på dit kort, og når du trykker på den, kommer den frem på din skærm - sammen med resten af billedet, som din telefons kamera viser. Det betyder, at drejer du dig rundt, forsvinder din Pokémon, indtil du igen står rigtigt.

Du skal nu kaste såkaldte pokeballs efter den (stadig på telefonen) - og hvis du rammer, er der en mulighed for, at du fanger den vilde Pokémon. Nu kan du bruge den fremover.

Få fat i Pokéballs

Du har ikke et uendeligt antal Pokeballs, så hvis du ikke vil til lommerne og købe Pokeballs for penge, så må du finde nogle nye.

Det gør du ved såkaldte "Pokestops", som du kan finde overalt i verden. Kommer du langt ud på landet, kan der være rigtig langt imellem dem, men inde i større byer er der hundredvis.

Tryk på et Pokestop, swipe på billedet og modtag pokeballs og andet udstyr, du skal bruge i spillet.

Erfaring gør dig stærkere

De fleste ting, du laver i spillet, giver dig erfaring, som får dig til at stige i level. Når du når level 5, kan du kæmpe i Pokegyms, og du kan vælge, om du vil være på gult, rødt eller blåt hold. Husk, at du ikke kan ændre dit valg, så spørg eventuelt vennerne, hvis du gerne vil spille sammen med dem.

Sætter du dine Pokémon til at kæmpe mod et af modstanderholdene i et Pokegym, har du mulighed for at besejre dem og på den måde gøre stedet til dit ved at sætte dine egne Pokémon til at bevogte det. Og holder du et Pokegym, kan du tjene den interne valuta, som du kan bruge til at købe endnu flere ting med.

Har du allerede styr på disse grundtrin i Pokémon Go, kan du blive endnu klogere på det populære spil på Mobilsiden.dk

Dermed er det vist kun tilbage at sige: God fornøjelse derude - gotta catch em all.