Tech

Masser af uheld med populært spil: Faldt i sø mens han spillede Pokémon Go

’Pokémon Go’ har taget verden med storm, men det er ikke alle, der har været lige heldige med det populære spil.

Siden mobilspillet ’Pokémon Go’ blev lanceret i sidste uge, har millioner downloadet det og kastet sig ind i jagten på Pokémon. I modsætning til mange andre apps på markedet, så får ’Pokemon Go’ folk ud at gå. Og selvom motion er godt, så har det aktive element i mobilspillet også haft en hel del utilsigtede konsekvenser.

Vi har samlet nogle af dem her.

Mand faldt i sø

Den amerikanske streamer ”Gragas The Rabble Rouser” var taget på Pokémonjagt i Prospect Park i New York en sen aften for et par dage siden. Han var godt i gang med at sende live fra sin jagt på streamingstjenesten Twitch, da han fik øje på et bytte.

- Jeg tror, der er en heroppe, siger han i videoen.

Man når lige at høre ham sige ”wow” og så lyder der et plask.

- For fanden da! Jeg anede ikke, at der var vand!

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

I hans efterfølgende livestream var han åben omkring det lille uheld.

- Ja, det var mig, der faldt i den forpulede sø. Det er ikke Pokémon Go’s fejl. Det er min fejl. Jeg burde ikke gå rundt i en park ved midnatstid.

Generelt har der over hele verden været flere eksempler på folk, der er snublet, vredet om, faldet af deres skateboard med mere, fordi de var uopmærksomme, mens de spillede ’Pokémon Go’. Se nogle af de uheldige mennesker i videoen i toppen af artiklen.

Pokémonjagt og bilkørsel

Det er selvsagt en usandsynlig dårlig idé at jagte Pokémon, mens man kører bil. Ikke desto mindre har man i USA set sig nødsaget til at minde folk om det på motorvejen.

- Lad være med at spille Pokémon, når du kører bil, står der på skiltet.

Adgang forbudt

Fristende Pokémon-monstre placeret på uhensigtsmæssige steder har også fået flere brugere til at bevæge sig ind på forbudte områder. Danmarks Tekniske Universitet måtte advare deres studerende på Lyngby campus om at komme for tæt på det lokale '"gym" (et sted, hvor man kan træne og Pokémon kan slås mod hinanden, red.). Det ligger nemlig lige midt i en byggeplads. 

Boon Sheridan fra Boston i USA blev noget overrasket, da han kiggede ud af sit vindue i tirsdags. Det vrimlede med mennesker, der stod og pegede med deres mobiler op mod hans hus.

- At bo i en gammel kirke betyder mange ting. I dag betyder det, at mit hus er et Pokémon Go gym. Det skal nok blive fascinerende, skrev han på Twitter.

Det viser sig, at hans hus også er blevet et såkaldt ”gym”, som tiltrækker ’Pokémon Go’-spillere fra hele lokalområdet. 

I USA har der været flere eksempler på folk, der har ringet til alarmcentralen på grund af mystiske mennesker ved deres hus, men hvor det har vist sig at være folk på jagt efter Pokémon.

Fandt et lig i stedet for en Pokémon

Shayla Wiggins var på jagt efter en vand-Pokémon tæt på Bighorn-floden i Wyoming, USA. Til hendes store forskrækkelse var det dog ikke en Pokémon, teenageren fik fat på, men i stedet et lig i floden.

- Jeg gik hen mod broen langs med bredden, da jeg så noget i vandet. Jeg kiggede en ekstra gang og opdagede, at det var et lig, siger hun til den lokale tv-station County 10.  

Ifølge lokalt politi er der tale om en mand, som er druknet i floden.