Tech

Holocaustmuseum i bøn: Fjern vores museum fra Pokémon-spil

Pokémon Go er blevet meget populært på meget kort tid. Men ikke alle er lige glade for mobilspillet.

Lad venligst være med at jagte Pokémon-figurer på vores museum.

Sådan lyder budskabet fra The U.S. Holocaust Memorial Museum i Washington. Museet har nemlig vist sig at være tilholdssted for nogle af de virtuelle væsner, som er en del af den meget populære Pokémon Go-applikation til smartphones.

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

Pokémon Go giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange og træne de små figurer ved at holde mobilkameraet op. Appen bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at Pokémon-væsnerne er en del af virkeligheden.

Ekstremt upassende

Holocaust-museet i Washington kalder det "ekstremt upassende" at gå rundt og fange Pokémon-figurer på et sted, hvor man mindes de mange millioner jøder, der blev dræbt i 1930'erne og 1940'erne.

- Vi forsøger at få museet fjernet fra spillet, siger kommunikationschef Andy Hollinger i en meddelelse.

Nyhedsbureauet Reuters har haft en journalist på stedet, men vedkommende så ingen spille Pokémon Go.

Også på en nærliggende kirkegård har man ifølge Reuters sagt til folk, at de må finde et andet sted at være, hvis de vil bruge Pokemon-appen.

Begge steder skulle ifølge BBC være såkaldte Pokéstops, hvor man kan samle mad og medicin til sine figurer i spillet.

Pokémon-problemer verden rundt

I Australien, der var et af de første lande, hvor man kunne hente Pokémon Go, er der også meldinger om problemer med fænomenet.

I en park i Rhodes i det vestlige Sydney skulle det vrimle med gode ting til Pokémon-entusiaster. Det fandt folk tirsdag aften lokal tid ud af, men angiveligt til stor gene for naboerne, skriver The Sydney Morning Herald.

Beboere fortæller til avisen, at der var meget larm, og at folk efterlod affald. Der er endda rygter om, at folk i omkringliggende højhuse kastede vandballoner ned på Pokémon-spillerne for at få dem til at forsvinde.

En beboer siger, at politiet blev tilkaldt og uddelte bøder til folk, der havde parkeret ulovligt ved parken.

Pokémon er en forkortelse for Pocket Monster, der på dansk betyder lommemonstre.