Tech

Spillet hele verden taler om: Sådan får du Pokémon Go på mobilen

Selv om Pokémon Go-spillet ikke officielt er landet i Danmark endnu, kan du med disse trin downloade appen til både iPhone eller Android.

Det nye spil Pokémon Go er på rekordtid blevet et kæmpehit over hele verden og har på blot en uge fået flere brugere end datingappen Tinder og næsten lige så mange som Twitter.

Indtil videre er det dog kun i lande som USA, Australien og New Zealand, at brugere kan få officiel adgang til app'en. Men med et par trin kan du få det allerede nu, selv det først bliver lanceret i Danmark til august.

Det skriver mobilsiden.dk, der har lavet en guide til, hvordan du får spillet til både iPhone eller Android. Følg guiden nederst i artiklen, og inden længe er du klar til at fange Pokémons.

Jeg er voksen - men hvorfor må jeg ikke lege?

En af de danskere, der allerede har prøvet spillet, er Liv Lykke Schubert, der er studerende. Tirsdag gæstede hun 'Go' morgen Danmark' for at fortælle, hvorfor et mobilspil kan fascinere så meget. 

- Jeg spiller det, fordi jeg er vokset op med spillene og tegnefilmene. Hvis man er James Bond-nørd og fik muligheden for at rende rundt som hemmelig agent, så ville man jo også gøre det, siger Liv Lykke Schubert, der bestemt ikke mener, at spillet kun er for børn.

- Ja, jeg er voksen, men hvorfor må jeg ikke lege?, spørger hun.

Nu spiller vi sammen

Den samme holdning har digital ekspert Morten Saxnæs, der også er meget begejstret for det nye Pokémon-spil.

- Man skal forestille sig, at det er et digitalt lag på vores virkelighed. Når man tager telefonen op og kigger igennem, så får man Pokémons ind i virkeligheden - og dem har man så mulighed for at fange, forklarer Morten Saxnæs. 

Han peger på, at spillets succes især handler om, at man nu kan spille sammen med andre, og at man ikke længere sidder alene hjemme i sofaen.

- Det er desværre ikke i Europa endnu. Men hvis man har craving for at spille, så kan man bare ændre sine indstillinger i iTunes. Det tager et par minutter, siger Morten Saxnæs.

Herunder kan du se mobilsiden.dk's guide til, hvordan du får Pokémon-spillet til iPhone eller Android gengivet med mobilsidens tilladelse:

Sådan downloader du Pokémon Go til din iPhone

Som iPhone-bruger med iOS er det muligt at få Pokémon Go i Danmark, men det kræver lidt mere end hos Android-brugere. Kort fortalt bliver du nemlig nødt til at skifte dit danske Apple-id ud med et udenlandsk, så du har adgang til Pokémon Go direkte fra App Store. Fremgangsmåden er som følger:

  1. Vælg 'Indstillinger', 'Generelt' og til sidst 'Sprog og område'. Skift her til USA.
  2. Vælg ’Indstillinger’ og herefter ’iTunes & App Store’. Klik nu på dit Apple-id øverst, hvorefter et popupvindue kommer frem. I dette klikker du på ’Log ud’.
  3. Åbn nu App Store og søg efter ’Pokémon Go’. Er du heldig, er spillet allerede nu synligt.
  4. Hvis det ikke det kommer frem, bliver du nødt til at oprette et amerikansk Apple-id. Åbn App Store og søg efter en tilfældig, gratis app, hvorefter du bliver bedt om at logge ind. Vælg her 'Opret nyt Apple-id'. Undlad at udfylde betalingsoplysninger og skriv i stedet en vilkårlig adresse fra USA, New Zealand eller Australien - få eventuelt lidt hjælp her.
  5. Når dit udenlandske Apple-id er oprettet, kan du søge efter Pokémon Go i App Store, downloade det og begynde at spille.

Hvis du synes, det er for besværligt med at skifte dit Apple-id ud for en stund for at kunne spille Pokémon Go, er der på nuværende tidspunkt ikke andet for end at vente tålmodigt på, at det er tilgængeligt herhjemme, efter serverproblemerne er løst.

Sådan downloader du Pokémon Go til Android

På Android er det noget nemmere end på iOS. Her bliver du nødt til at downloade Pokémon Go fra et andet sted end Google Play, men du skal med omhu vælge, hvilken hjemmeside du gør det fra.

Der er nemlig flere hjemmesider med de såkaldte APK-filer (filtypen for Android-apps), der gemmer på malware og andet snavs, som du ikke ønsker at få med sammen med spillet. Derfor lyder den eneste anbefaling fra Mobilsiden herfra hjemmesiden APKMirror, som den store nyhedsside Android Police står bag. APKMirror er særlig sikkert at downloade fra i forhold til andre, fordi den såkaldte signatur tjekkes efter i hver eneste APK-fil, der uploades.

Signaturen i APKMirrors APK’er er identiske med dem, der er i Google Play. Det betyder, at APK'erne er uændrede og ikke skadelige i forhold til mange andre. Samtidig vil Google Play-udgaven også blive flettet sammen med den APK, du nu installerer udefra, når Pokémon Go er tilgængelig fra Google Play i Danmark. Du beholder med andre ord al spildata, hvis dele af det ikke synkroniseres med den konto, du logger ind med i spillet. Før du skal downloade APK-filen, skal du gøre følgende.

  1. Vælg ’Indstillinger’.
  2. På de fleste Android-telefoner skal du nu finde ’Sikkerhed'. På Samsung-telefoner hedder det ’Låseskærm og sikkerhed’. På andre Android-telefoner kan det også hedde noget tredje.
  3. Find indstillingen ’Ukendte kilder’ og sæt flueben i denne.

Nu er din Android-telefon sat op til at kunne installere APK-filer (apps) uden for Play-butikken, men det udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, da din telefon er åben over for at kunne få installeret usikre Android-apps. Det anbefales derfor, at du efter installationen af Pokémon Go slår ovenstående indstilling fra igen.Det er nu tid til at downloade Pokémon Go fra APKMirror, som kan downloades her. Det er nemmest at downloade og åbne filen direkte fra din telefons browser, men du kan også sagtens hente den på din computer og overføre via kabel eller online - det er helt op til dig.

Ved sidstnævnte skal du finde APK-filen i den placering, du har lagt den på din telefon og så åbne den. Nu begynder installationen af appen. Herefter har du Pokémon Go installeret på din Android-telefon.