Tech

Pokémon jages landet over: - Jeg er okay stolt af min Rhyhorn, den er pretty bad ass

App'en 'Pokémon Go' er på rekordtid blevet et massivt hit. TV 2 tog ud i den virkelige verden for at fange de små monstre.

Først den ene vej, og så den anden vej - og pludselig står du ansigt til ansigt med en Charmander.

På en lille uge har den virkelige verden forvandlet sig til et virtuelt Pokémon-univers fyldt med underlige væsner - og det skyldes den populære app 'Pokémon Go', som allerede er blevet hentet af flere millioner brugere verden over. 

Selv om danskerne ikke har officiel adgang til appen endnu, så har rigtig mange alligevel fundet en smutvej til den. TV 2 gik tirsdag ud for at indfange de små Pokémons og for at møde danske Pokémon-entuasiater. Hvordan det gik, kan du se i videoindslaget øverst. 

Bringer os tilbage til barns ben

I den indre del af København står Patrick Ørnø og Siraj Sheriff og kigger ned i mobilen. De kender ikke hinanden, men har begge fundet vej hertil via appen Pokémon Go. Spillet er et hit, er de enige om. 

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

- Det er ren nostalgi for mig. Jeg har spillet det lige fra barns ben af - altså de første spil, der kom til Game Boy. Men nu er jeg på igen. Det er fedt, fordi man kommer ud og møder fremmede mennesker, som står og laver det samme, som du gør, siger Patrick Ørnø.

Han har indtil videre gået 6,5 kilometer på tre dage og har i alt indfanget 66 Pokémons - og heriblandt er der særligt én, han er glad for. 

- Jeg er okay stolt over min Rhyhorn - den er pretty bad ass, lyder det fra Patrick Ørnø.

TV 2 var også i Odense, hvor der blevet fanget Pokémons i stor stil. Se hvordan det gik i videoklippet herunder:

Fører mennesker sammen

'Pokémon Go' er designet af Nintendo og taler sammen med Google Maps. Derfor virker den på mange måder som Google Maps - bare med et ekstra digitalt lag. 

Det er dog ikke det, der gør app'en interessant, mener digital ekspert Morten Saxnæs. 

- Det, den egentlig kan, det er at bringe mennesker sammen. Vi sidder ikke længere hjemme i stuen og spiller på vores mobiltelefoner. Vi skal ud at gå. Vi skal aktiveres. Vi skal ud i gader og stræder for at finde de her Pokémons sammen med vores venner, siger Morten Saxnæs til TV 2.

Farligere end cykelstien tillader

Det nye Pokémonspil har dog også allerede medført flere uheldige episoder. Flere udenlandske medier beretter om folk, der er faldet af deres skateboard, har vredet om på anklerne og er gået ind i svingdøre, fordi de ikke så sig godt nok for.

- Der er allerede masser af historier om folk, der kommer slemt til skade. Vi kommert helt sikkert til at se færdselsuheld. I går cyklede jeg rundt og prøvede at se, om jeg kunne fange Pokémons - og der måtte jeg lige holde ind til siden for at fange én, forklarer Morten Saxnæs. 

Herunder kan du se, hvordan det gik, da Morten Saknæs skulle lære TV 2-vært  Karen-Helene Hjorth Pokémons nye spil: