Ekspert advarer mod sikkerhedsbrist i nyt spil-monsterhit

En fejl giver holdet bag Pokemon Go adgang til alt for meget information.

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der allerede nu går rundt og fanger Pokemon i det nye mobilspil Pokemon Go, skal du være opmærksom på, at spillet kan have adgang til rigtig meget information.

En fejl i indstillingerne på iOS-versionen gør nemlig, at Niantic - der har lavet Pokemon Go - får adgang til at læse dine mails, dine Google-kontakter, chatlogs og alt andet, der hører under søge-gigantens domæne.

Det skriver CNN.

Erkender fejlen

Hos Niantic bekræfter man, at app'en har meget vide beføjelser og fortæller, at det er på grund af en programmeringsfejl.

- Google vil snart reducere Pokemon Go's tilladelser, så den har den basale adgang til din profil, som den behøver, skriver Niantic i en pressemeddelelse.

Dermed vil den få samme tilladelser, som Android-versionen har. Niantic er i øvrigt et internt Google-startup, så der skulle ikke være så langt fra ord til handling.

Og der er da heller ingen grund til, at firmaet skal vide så meget om dig. Det siger Adam Reeve, sikkerhedsekspert hos sikkerhedsfirmaet RedOwl, der opdagede fejlen.

- Det er sandsynligvis resultatet af enorm skødesløshed. Jeg ville ønske, jeg kunne spille, for det ser sjovt ud, men det er slet ikke risikoen værd, siger Adam Reeve.

Endnu ikke i Danmark - officielt

Spillet blev tilgængeligt online for mindre end en uge siden i Australien og New Zealand og et par dage senere i USA, og det har taget landene med storm.

Men selvom det officielt ikke er kommet til Danmark, så afholder det ikke de mest entusiastiske fra at spille det. Du kan få en udførlig guide til, hvordan du får det ned på din telefon her.

Som med alt andet, er det grund til at tænke sig om, når man spiller. I USA er flere blevet overfaldet, folk kører galt, og en enkelt har fundet et lig på sin vej.