Tech

Glem iPhone og de andre giganter: Denne mobil kan holde strøm i tre dage

Blus nye mobil skal kunne holde strøm i tre dage Blu

Er du ved at være godt træt af din dyre smartphone kun holder strøm et lille døgn, så skulle du måske i stedet tage et kig på denne mobil.

Strøm er blevet en dyr mangelvare, når det kommer til dine enheder.

Samsung, Apple og Google har alle kæmpet med at forbedre deres batterier i deres større smartphones, men de har højst kunne komme op på halvandet til to døgn (Motorola Droid Maxx 2 kan eftersigende holde to dage).

Men det amerikanske mobilselskab Blu påstår, at de er kommet over det bump med deres nye smartphone Energy XL. Mobilen skulle kunne bruges i helt op til tre dage uden opladning. Det er indtil videre rekorden på papiret. 

Blu Energy XL specifikationer

  • 6.0-tommer fuld HD Super AMOLED kurvet skærm
  • Android 5.1
  • 1.3GHz Octa Core MediaTek 6753 Processor med Mali-T720 GPU
  • 64GB hukommelse, kan udvides med op til 128GB MicroSD kort
  • 3GB RAM
  • 13MP bagkamera, 5MP frontkamera
  • Fingerprint-scanner, USB-C hurtiglader

Bedre end iPhone og Samsung

Faktisk skulle den kunne leve i hele 30 dage på standby, mens normal brug af Energy XL vil kunne række til 72 timer.

Til sammenligning så står iPhone 6S på papiret til at levere 14 timers tale og 240 timers standby (ca. 10 dage). Her er virkeligheden dog af en smule mere ringe art. 

Det samme kan siges om Samsung Galaxy S7, der dog både praktisk og teoretisk klarer det noget bedre. Den har teoretisk en taletid på over 22 timer og en standbytid på noget over 245 timer på batteriet. 

Større batteri

Årsagen til, at Blu Energy XL kan holde strøm så længe, er at mobilen har fået et monster-batteri. Batteriet er på 5.020 mAh, der næsten er dobbelt så stort og fyldigt som andre smartphones-batterier. 

Dog er der en større hage ved mobilen, som kan være svær at komme uden om for os danskere. For det første udkommer den indtil videre kun i USA, og for det andet fungerer den også kun på GSM-båndet i USA. 

Hvis man gerne vil have en batteri-stærk mobil herhjemme, kan man kigge nærmere på Huawei Mate 8. Den har indtil videre vundet flere batteritest på markedet. Den kan du både købe og bruge herhjemme i Danmark.