Tech

Mobilgigant snyder med 'mobilbillede': Fjerner det fra nettet

Dette billede er ikke taget med P9 men er derimod taget med et langt dyrere og mere professionelt spejlreflekskamera. Huawei

Kinesiske Huawei kom til at smide det forkerte billede op, da de ville vise, hvor godt deres kamera var i mobilen P9. De beklager nu fejlen.

Den kinesiske mobilproducent Huawei ville så gerne vise, hvor godt deres kamera er i supermobilen P9. Problemet er bare, at det billede, de brugte til at vise kvaliteten, i virkeligheden var taget med et spejlreflekskamera med et dyrt objektiv på. 

Det skete, da Huawei lagde ovenstående billede op på Google+ (ja, det findes stadig) med billedteksten: "Huawei P9 med dobbelte Leica-kameraer gør det til en fornøjelse at tage billeder under sådanne dårlige lysforhold".

Taget med et kamera til over 30.000 kroner

Teksten mere end indikerer, at det er et billede taget med netop Huawei P9. Dog kunne informationer om selve billedet på nettet afsløre, at billedet i virkeligheden var taget med et Canon-kamera til over 30.000 kroner. 

Nærmere bestemt er det et Canon EOS 5D Mark III til over 17.000 kroner med et objektiv der alene er over 13.000 kroner værd. Det er et stykke væk fra Huawei P9s prisleje på 3.800 kroner. 

Huawei har efterfølgende fjernet billedet igen og beklager forviklingen:

- Det er for nylig blevet fremhævet, at et billede lagt på vores sociale kanaler ikke blev skudt på Huawei P9. Fotoet, der er taget professionelt under optagelserne til en Huawei P9-kampagne, blev delt for at inspirere fællesskabet. Vi anerkender dog, at vi burde have været klarere med billedteksten til billedet. Det var aldrig vores hensigt at vildlede. Vi beklager, og vi har nu fjernet billedet, skriver selskabet i en meddelelse.

Pinlige Nokia afsløret i fup

Kinesiske Huawei er dog ikke de eneste til at blive fanget i snyd. Finske Nokia endte i en pinlig affære tilbage i 2012, da de ville præsentere deres nye kameras funktion kaldet PureView.

Her havde de lavet en hel kampagnefilm, hvor man skulle se selskabets nyeste mobil og kameraets optiske stabiilisering. Noget, der skulle gøre billederne langt mere rolige under ellers bevægelige optagelser. 

Det viste sig dog bare, at hele filmen var blevet optaget med et professionelt videokamera placeret i en bil. Det var en langt mere produktionstung optagelse end blot de mobilbilleder, som Nokia ellers ville fremhæve.