Tech

Uber tilbyder helikoptertur til Roskilde Festival: - De taler til mediernes fascination af eliten

Uber tilbyder en helikopter som transportmiddel til Roskilde Festival. Et genialt pressestunt, mener ekspert.

Har man et stort budget på Roskilde, kan man for 4000 kroner blive fløjet med en Uber-helikopter til Roskilde Festival.

Det er få festivalgængere, der har gjort brug af muligheden for at flyve til og fra festivalen med helikopter. Men mange danske medier har sagt ja til en prøvetur. Heriblandt TV 2 og MetroXpress. Og ifølge reklamemanden Frederik Preisler, direktør i reklamebureauet Mensch, er det godt tænkt af Uber.

- Man må tage hatten af for Uber, der har læst mediernes store facination af jetset-livet helt rigtigt, siger han.

Han forklarer, at helikopter bliver betragtet som den elitære overklasses transportmiddel. 

- Det er fascinationen af de riges verden, der vækker journalisternes interesse. Man klikker som bruger også på artikler om dyre huse, biler og den slags.

Uber har lavet samme 'pressestunt' i forbindelse med andre festivaler rundt omkring i verden. Heriblandt den amerikanske festival Coachella og den franske filmfestival i Cannes.

Se David Guldager få en tur i Uberhelikopteren øverst i artiklen.

Bliver hentet i Tesla

TV 2's David Guldager sagde 'ja tak' til en tur i Uberhelikopteren. Her blev han hentet i en Tesla og kørt til Roskilde Lufthavn, hvor han stiger ombord i helikopteren. 

Turen tager omkring 15 minutter, og der er plads til tre mennesker i helikopteren. Undervejs kan man nyde udsigten over hele Roskilde Festival, men som TV 2's David Guldager bemærker:

- Man må tilsammen ikke veje mere end 249 kilo, så der er ikke plads til den helt store oppakning. 

Uber er en kontroversiel kørselstjeneste. Siden tjenesten kom til Danmark, har Uber været i konflikt med de danske taxaselskaber. Sagen har kørt ved Københavns Byret. Taxaselskaberne mener, at Uber-chauffører kører taxakørsel og derfor skal være underlagt samme regulativer, som de danske taxachauffører er underlagt. Den 8. juli falder der dom i sagen.