Tech

Har brugt 120.000 kroner på Roskilde-lejr: Her er festivalens vildeste gadgets

Metrostation med drinksmaskine, et kolonihavehus med kælder og en lejr til 120.000 kroner - Roskilde Festival er fuld af fede gadgets.

Roskilde Festival er for mange årets fest - og derfor får den i den grad også lige en ekstra tand, når det kommer til elektronik, gadgets og underholdning i de mange camps.

TV 2s techredaktør David Guldager har besøgt området 'Dream City', der nok bedst alt kan beskrives som Roskilde Festivals svar på Georg Gearløs. 

- Dream City er Roskildes kreative værksted, hvor op til 80 lejre har haft adgang til festivalen et lille halvt år i forvejen, og det har de altså fået nogle ret vilde lejre ud af, forklarer David Guldager i fredagens udgave af 'Go' morgen Danmark'.

Kom med i kolonihavens kælder

I videoklippet øverst kommer du med, når David Guldager besøger en lejr, der har egen metrostation med indbygget check-in og drinksmaskine. 

Herefter besøger han et kolonihavehus med egen kælder og solcelleanlæg - og til sidst runder han 'Camp Kuwomba', der har brugt i alt 120.000 kroner på at bygge deres lejr.

David Guldager tester lejren, der både har egen metrostation og drinksmaskine.

Her er det, der har kostet allerflest penge, det eksklusive og dyre musikanlæg, som drengene har bestilt hjem fra USA.

- Vi har et ton batterier med, og så har vi 10 store solceller til at lade dem op, fortæller en af de unge mennesker, der står bag lejren.

Tre brugbare festivalsgadgets

Synes du, at 120.000 kroner er lige i overkanten at bruge på højtalere og andet lir til festivalslejren, så kan mindre også gøre det.

Herunder giver David Guldager tre bud på festivalgadgets, der er til at betale, og som både kan opfylde behovet for musik i lejren, strøm til telefonen - og så er det også hjælp til de trætte ben.