Tech

LISTE: 5 apps til Roskilde Festival du skal hente lige nu

Nu åbner Roskilde Festival for gæsterne, og derfor er det en god idé at hente nye apps til din mobil. Vi har samlet fem oplagte og gratis bud.

En smartphone på festival kan være en besværlig affære. Den kræver både strøm og dækning - to ting, der tidligere ikke har været meget af på Dyrskuespladsen i Roskilde, der årligt lægger græs til over 100.000 gæster på Roskilde Festival.

Men de seneste år har blandt andre Roskilde Festival fået styr på de to ting. For hvem har overhovedet lyst til at undvære sin mobil på festival?

Derfor kommer der her en oversigt over fem oplagte apps, du skal hente i dag - enten mens du pakker det sidste teltgrej, sidder i toget på vej til festivalpladsen eller når du alligevel er oppe og oplade din telefon.

Fem apps til Roskilde Festival

 1. CrowdSearch

  Teleselskabet 3 har brugt en del år på at finpudse denne app, der meget vel kunne være din redning, når du igen er blevet væk fra dine venner. Den viser nemlig, hvor dine venner er på et kort, og på den måde kan du godt glemme den optimistiske sms-besked, om at I mødes foran Orange Scene - sammen med tusindvis af andre mennesker.

 2. Rune

  Den nye danske Roskilde Festival-app hedder bare Rune. Rune er en fuld trold og er ret så sjov. Men Rune hjælper dig også med at finde dine venner, og sparer dig både for GPS og data - derved også strøm.

 3. ToiletApp

  Hvor er det nærmeste og reneste toilet? Et spørgsmål, der kan hjælpe de fleste. Denne app skaber overblik over, hvor toiletterne er, og folk kan tilmed bedømme, hvor rene de er. Indtil videre ser den ikke helt ud til at fungere - men Roskilde Festival er som bekendt heller ikke åbnet endnu.

 4. Festival Spil

  Mangler du inspiration til, hvad I skal lave i lejren? Så er denne app din nye hjælp. Den giver dig bud på forskellige drukspil, der nemt får tiden til at flyve i godt selskab. Selvfølgelig kan appen bruges på alle slags festivaler. 

 5. Orange Ord

  Er det første gang, du skal på Roskilde Festival? Så kan det være svært at finde ud af, hvad alle folk snakker om, når de nævner ord som 'alienko', 'bardunholderkrop' og 'nøgenløb'. Orange Ord er den oplagte ordbog til alle de smukke slangudtryk, som kun en årelang og traditionsrig festival kan levere.