Tech

Sådan slipper du for støjen på Facebook: Del det op i to

Er du træt af at se på indhold fra folk, der ikke rigtig er dine venner på Facebook, kan du nu nemt dele det op.

Er du som den gennemsnitlige Facebook-bruger, så er dine Facebook-venner en god blanding af rigtige venner og folk, du måske engang har mødt eller blot sporadisk kender til.

Det betyder, at langt fra alt indhold lagt op på Facebook har den samme betydning for dig. Noget af det vil du gerne se, mens andres indhold ikke interesserer dig synderligt.

Del dit Facebook op i to

Facebook arbejder selv med en intelligent algoritme, der skal give dig netop det indhold, der betyder mest for dig, men du kan også selv gøre noget for det. 

For en ny funktion på Facebooks app hjælper dig med at dele indholdet på Facebook op i to. Der er væggen med alt indhold, og nu også en ny væg med kun dine rigtige venners indhold. 

Du bestemmer selv, hvem der skal være dine rigtige venner, når du første gang åbner funktionen. Dit vennevalg bliver ikke afsløret på tjenesten, så ingen vil føle sig glemt eller trådt over tæerne. 

På denne måde kan du få et overblik over dine venners Facebook-opslag på en nem og enkel facon. 

Find dine venner

Venner er Facebooks grundlag. Uden dig og dine venner er den sociale platform intet, og det betyder, at Facebook gerne vil fokusere på dine relationer på flere måder.

Sidste år lancerede Facebook en funktion kaldet 'Venner i nærheden', der fortæller, når nogle af dine Facebook-venner er i nærheden af din lokation.

Det kræver, at du tillader, at Facebook ved, hvor du er. Men hvis ikke du har et problem med det, åbner funktionen op for, at du får pushbeskeder, når andre venner er i nærheden af dig.

Det er oplagt, når byturen er på sit højeste eller måske når du er tilstede på en af sommerens festivaler.