Tech

Svært ved at sove? Tre genveje til en bedre nattesøvn

Har du svært ved at falde i søvn, eller sover du bare uroligt, så kan disse produkter hjælpe dig til at forstå hvad der kan være galt.

Nattesøvn har stor betydning for både din arbejdsglæde og det generelle overskud i hverdagen.

Som udgangspunkt gælder det om at få mellem syv til ni timers søvn per nat, men det kan være forskelligt fra person til person. Dog kan det være svært at vide, om man nu også har fået de nødvendige timers søvn, eller hvor meget man mangler. 

Heldigvis findes der en del produkter, der kan hjælpe dig med at skabe overblikket over nattesøvnen.

Her er både et armbåndsur og en madras, der måler søvnen for dig. Desuden kan du også finde hjælp i app-verden. 

Gadgets der holder styr på nattesøvnen

 1. FitBit Blaze

  Fitbit har længe sat sig tungt på markedet for aktivitetsmålere. Dette armbåndsur måler både alle dine bevægelser, din motion og ikke mindst din søvn. Tag det blot på, når du skal sove, og så kan du se hvor længe du har sovet, hvornår du har været vågen i løbet af natten og meget mere. 

  Fitbit fungerer overraskende nemt og er meget brugervenligt. Dog kunne man godt ønske sig, at det ville være noget mere præcist. I vores testforløb har det manglet nogle konkrete målinger. 

 2. Withings Aura

  Franske Withings har fokuseret meget på sundhed i deres store sortiment af produkter. Aura er en søvnmåler, der kræver at du både har plads på nattebordet og under din madras. Under madrassen lægger du en måtte-sensor, der måler din søvn. Selve enheden på nattebordet kan udsende lys til både at få dig til at sove og til at vågne på god manér. 

  2.200 kroner kan virke som mange penge for et produkt, der blot giver dig lidt mere præcise målinger af din søvn. Dog er der vækkeurs-funktionen med lys, der kan hjælpe de morgengavne. 

 3. Auping Better Days

  Der findes en del forskellige søvntrackere som apps, men Better Days gør det noget anderledes. Her er den opdelt i en madras- og søvnguide. Madrasguiden giver dig info om, hvordan du ligger på madrassen, og om du mangler noget (Auping er et senge-firma). Søvnguiden kan hjælpe dig med tips og tricks og giver dig desuden info om, hvor længe du sover.