Tech

Se listen: 10 ændringer der rammer din iPhone og iPad til efteråret

Det næste store styresystem til din iPad og iPhone kommer til efteråret. Vi giver dig overblikket over de ti største nyheder til din mobil og tablet.

Apple har traditionen tro åbnet deres årlige udviklerkonference WWDC i San Francisco med at annoncere en del nyheder. Tim Cook og co. har valgt at fokusere på software til tv, ur, computer og ikke mindst deres mobile enheder. 

Den nye iOS-opdatering vil dukke op på gamle såvel som helt nye iPhones til efteråret. Apple siger selv, at det er den største iOS-opdatering nogensinde.

Vi tager et kig nærmere på de ti største nyheder til din mobil og tablet, så du ved,hvad der er i vente. 

De ti største nyheder i iOS 10

 1. iMessage

  Apple kæmper en hård kamp mod Snapchat og de unges andre foretrukne tjenester. Det nye iMessage gør det hele mere ungt med langt flere muligheder. Nu kan du råbe, tale sødt eller skrive med usynligt blæk, hvis det kunne lokke. 

 2. Apple Kort

  Det har hidtil været Apples absolut dårligste tjeneste, men måske kan en opdatering redde dem. Det nye kort vil være mere intelligent og give dig flere muligheder - både på farten og hjemme ved computeren. Generelt er det dog alt sammen noget, som Google Maps allerede har. 

 3. Home

  Nu tager Apple det længe ventede skridt ind i hjemme-branchen med en konkret app, der vil kunne styre hele dit intelligente hjem, som kan være alt fra lys, musik og andet ,som du skulle have koblet op på nettet.

 4. Apple Music

  Nu har musiktjenesten overraskende nok også fået sig en visuel opdatering. Tjenesten, der ikke har mange år på bagen, mente Apple åbenbart så for gammelt ud, så nu har det fået en overhaling, der enten er til det pænere eller grimmere - alt afhængigt af din smag. 

 5. Startskærm

  Din startskærm/låseskærm vil nu have flere oplysninger. Du vil både kunne bladre mellem forskellige kontrolpaneler, så du nemt kan styre musik, dit hjem eller bare få overblikket over dine notifikationer. Og hvis du har 3D Touch, kan du få adgang til beskeder, skrive og kommunikere direkte fra låseskærmen. Hvordan det ikke kan misbruges, må vi vente med at se. 

 6. Siri til udviklerne

  Nu vil Siri endelig også komme ud til udviklerne. Det betyder, at du også vil opleve, at Siri vil dukke op hos andre tjenester og på den måde vil blive mere og bedre integreret på tværs. 

 7. Billeder

  Billeder på din iPhone og iPad vil have en bedre kunstig intelligens. Det betyder, at du kan søge efter billeder, der skulle indeholde eksempelvis strand, skov, vand eller bål. Den kunstige intelligens kan genkende motivet. 

  Ligeledes kan du sammensætte billederne hurtigt til små film, som du kan blive husket på under den nye fane kaldet 'Memories'. Generelt alt sammen noget du allerede nu kan få glæde af via appen Google Fotos, som vi flere gange har kåret som en af de bedste apps på markedet. 

 8. Bedre tastaturer

  Nu kan du nemmere skrive flere sprog på tastaturet. Du behøver ikke længere skifte tastatur manuelt og derved bruge længere tid, hvis du skal kommunikere på flere sprog. 

 9. Slet de præinstallerede apps

  En rigtig fed detalje for dig, der er træt af at se på Aktie-appen, Kompas eller andre apps, der har været præinstalleret på din iPhone. Opdateringen skulle gøre det muligt at slette alle disse apps, hvis du skulle have lyst. 

 10. One More Thing...

  Og så lavede Apple en One More Thing... Alle Apple-fans så frem til en skjult ny og fed funktion til iPad og iPhone. I stedet blev de snydt med en fuldkommen ligegyldig og irriterende musikvideo. Du kan se den øverst i videoen.