Mark Zuckerberg og megastjerner ramt: Hacket efter gigantisk lækage

Et overraskende stort antal kendte personligheder er blevet hacket på nettet efter massiv lækage fra LinkedIn tidligere på måneden.

Forrige uges kæmpe hack af blandt andet LinkedIn, hvor over 117 millioner profiler og brugeroplysninger blev lækket på nettet, begynder nu at gøre kraftig skade på nettet.

Flere megastjerner og større profiler er blevet hacket. Senest Facebooks stifter og bagmand, Mark Zuckerberg, der måtte se sine profiler på Pinterest og Twitter blive ramt og overtaget. 

Hackerne påstod også, at de havde fået adgang til hans Instagram-profil, men det har Instagram selv afvist. 

"Vi tester din sikkerhed"

Hackergruppen OurMine Team, der har over 40.000 følgere på Twitter, påtog sig ansvaret for Zuckerbergs hack og bad ham efterfølgende om at kontakte dem:

- Vi har fået adgang til din Twitter & Instagram & Pinterest, vi tester blot din sikkerhed. Kontakt os venligst, skrev de på hans profiler.

Gruppen har påstået, at hacket er sket på baggrund af et andet opsigtsvækkende hack, der blev afsløret i forrige uge. Her kom det frem, at både LinkedIn og den sociale platform MySpace var blevet ramt af et hack tilbage i 2012 og 2013.

Historiens største hack kan være årsagen

Begge tidligere hack efterlod en lækage på flere millioner profiler (117 millioner fra LinkedIn og 427 millioner fra MySpace). Og informationer fra lækagerne blev for nylig sat til salg på nettet.

Alle disse oplysninger ser nu ud til at ramme adskillige brugere på nettet i en hidtil uset størrelse.

Blandt andet blev sangerinden Katy Perry i forrige uge hacket på Twitter. Her blev der blandt andet sendt homofobiske tweets ud til hendes over 89 millioner følgere.

I et af de mange tweets stod der 'haha follow @sw4ylol' efterfulgt af hashtagget #hackersgonnahack. @sw4ylol-profilen har taget ansvaret for hacket. 

På billedet herunder kan du se nogle af de tweets, som blev sendt ud fra Katy Perrys profil. Hendes profil er den mest fulgte Twitter-profil, og hun slår altså andre verdensstjerner såsom Justin Bieber og Taylor Swift.

Roskilde-aktuelle rockgruppe Tenaciuos D, evige-levende Keith Richards og reality-stjernen Kylie Jenner er også iblandt rækken af kendte personer, som er blevet hacket.

Hurtige til at rette skaden

Heldigvis har Twitter været hurtige til at reagere på Mark Zuckerbergs hack. Først suspenderede de Mark Zuckerbergs Twitter-profil 'finkd', og derefter har de genoprettet den igen.

Mark Zuckerberg har dog ikke lagt noget op på Twitter siden 2012, så hvor skadende hacket har været, er noget usikkert. 

Pinterest tog lidt længere tid, men har nu også fikset Zuckerbergs 'zuck'-profil. 

I videoen øverst kan du se, hvor enkelt du kan sikre dig mod at blive hacket - noget bedre end Mark Zuckerberg tydeligvis selv har gjort på Facebook. 

Og hvis du føler dit kodeord er for nemt, så er det sikkert kun lidt bedre end Zuckerbergs 'dadada', som hackeren gjorde ham opmærksom på.