Tech

Eksperter: Uafgjort mellem Clement og Elbæk

DR2s vært Clement Kjersgaard vandt på Twitter og Uffe Elbæk vandt på Facebook.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra eksperterne Astrid Haug og Benjamin Rud Elberth i magasinet Digital Dagsorden.

- Clement vandt slaget på Twitter blandt journalisterne. Uffe Elbæk vandt rigtig mange hjerter – grønne hjerter – fra Alternativet ovre på Facebook. Det er to helt forskellige platforme, lød det fra Benjamin Rud Elberth.

Magasinet så nærmere på den opdatering på Facebook, som Alternativets leder postede forud for et interview med Clement Kjersgaard på DR2 – en opdatering, hvor han kritiserede Kjersgaards interviewteknik.

Du ved der er noget dårligt på vej, og så går du ud og forklarer dig, typisk i en meget lang tekst, fordi så har alle dine støtter fået dine ord for, hvad de skal læse ind i interviewet

Astrid Haug, Digital Dagsorden

- Uffe Elbæk har en fornemmelse af, at det ikke er, som han synes, det burde være. Og så går han altså ud på sin Facebook og forklarer sig. Og det er en rigtig god strategi – og det er sådan en krisestrategi: du ved der er noget dårligt på vej og så går du ud og forklarer dig, typisk i en meget lang tekst, fordi så har alle dine støtter fået dine ord for, hvad de skal læse ind i interviewet, siger Astrid Haug.

Og det har været en fordel at Kjersgaard er gået ind i debatten og har forsvaret sig via de sociale medier.

- Hvis Clement Kjersgaard ikke var gået så offensivt ind i det, så havde det været en klar sejr til Uffe Elbæk, mener Astrid Haug.

Men debatten mellem Clement og Elbæk – og journalister og politikere - er ikke slut endnu vurderer de to eksperter.

- Vi er ikke færdige politikernes ”papegøjesnak” og den måde de taler udenom på – den måde de gemme sig bag sociale medier på. Det er det vi afdækker hver eneste uge her, lyder det fra Digital Dagsordens Benjamin Rud Elberth.