Tech

Sover chaufføren? Tesla-fører fanget på video

Tesla Model S har semiautomatisk automatpilot, men én bilist ser ud til at slappe lidt for meget af bag rattet.

Turen gennem morgentrafikken kan føles dræbende langsom. Faktisk ville mange nok ønske, at de stadig lå i deres seng.

En Tesla-ejer ser ud til at kombinere netop de to ting. På videoen ser man ham i en stilling, der unægteligt ser meget afslappende ud.

Videoen er lagt ud på imgur og delt på Tesla Motors' subreddit.

Tesla er ikke selvkørende

Automatpiloten i Tesla Model S opfanger, hvad der sker omkring bilen ved hjælp af 13 sensorer. Derfor kan bilen selv skifte vejbane, bremse for forankørende biler og parkere. Den kan endda komme, hvis du 'kalder' på den - ved hjælp af en app på telefonen.

Men på trods af alle de funktioner, er det ikke en selvkørende bil.

Opfinder, ejer og direktør for Tesla, Elon Musk, har da også gentagne gange opfordret folk til at holde sig vågne og opmærksomme. Bilerne har også fået installeret en funktion, der udsender advarende lyde, hvis føreren ikke bruger rettet over en længere periode.

Det mest avancerede system

Tech Insider har været i kontakt med Tesla, efter videoen blev spredt på nettet. Firmaet har ikke ønsket at give interview, men har sendt følgende udtalelse.

- Autopilot er med afstand det mest avancerede system på vejene, men det gør ikke en Tesla selvkørende, og det tillader ikke føreren at opføre sig uansvarligt. Siden frigivelsen af autopilot har vi løbende undervist kunderne i brugen for at minde dem om, at de har ansvaret for at være opmærksomme og til stede samt parat til at tage kontrollen til enhver tid, skriver Tesla Motors til Tech Insider.

Videoen blev lagt på nettet stort set samtidig med, at Tesla kunne fortælle, at bilerne nu samlet havde kørt én million miles (1,6 millioner kilometer) med automatpiloten slået til.