Danskeres profiler sat til salg på nettet: - Skift dit password nu

En hacker har angiveligt sat 117 millioner LinkedIn-profilers oplysninger til salg. Der er også danskere blandt ofrene.

Brugerinformationer - blandt andet kodeord - til 117 millioner LinkedIn-profiler er blevet sat til salg på nettet, skriver The Guardian.

Oplysningerne stammer fra et hackerangreb på det sociale medies side i 2012, og betaler man hackeren det, der svarer til 15.000 kroner, får man adgang til alle informationerne, som man kan bruge, som man vil.

LinkedIn selv mener, at oplysningerne må stamme fra det store angreb i 2012, selv om man dengang vurderede, at hackerne kun havde haft adgang til 6,5 millioner brugeres oplysninger.

Dengang bad LinkedIn de 6,5 millioner brugere om at skifte deres password. Nu vil det sociale medie kontakte endnu flere af deres brugere for at få dem til at vælge en ny adgangskode.

Fortsætter jagten med din kode

Ifølge Deloitte er der også danskere blandt de ramte af hackerangrebet. Og rådgivningsfirmaet foreslår danskerne at tænke sig grundigt om, når vi vælger kodeord.

- Ikke bare vælger vi banale koder, der er meget lette at gætte. Mere end halvdelen af os har også en favoritkode, som vi anvender igen og igen. Det gør os enormt sårbare over for angreb som det, der er sket på LinkedIn, siger Deloittes cybersikkerhedsekspert Kim Schlyter i en pressemeddelelse.

- Har hackerne først fundet vores yndlingspassword, er der frit spil for at fortsætte jagten. Næste mål kan meget vel være email-kontoen, netbanken eller adgang til systemerne på jobbet.

Kim Schlyter opfordrer alle danske LinkedIn-brugere til løbende at udskifte deres password.

EU har netop vedtaget nye regler, der skal forbedre databeskyttelsen for unionens borgere. Konkret vil reglerne forpligte virksomheder til at bevise, at de har sikret kundernes data mod lækage, misbrug og tyveri.