Tech

Dansk stjernearkitekt kaster penge efter Tesla-milliardærs sci-fi-projekt  

Med 80 millioner dollar er fremtidstoget Hyperloop kommet et godt stykke tættere på virkeligheden.

Det lyder som ren science fiction - og er det også et stykke tid endnu. 

Men nu er det futuristiske og ambitiøse projekt Hyperloop, der skal fragte personer i lufttomme rør ved enorme hastigheder, kommet et skridt nærmere virkeligheden. 

I nat annoncerede Hyperloop One, at selskabet har indhentet 80 millioner dollar fra investorer, skriver mediet Techcrunch.

Det er penge, der er skal være med til at virkeliggøre fremtidens tog: 

Her vil en togtur til Berlin fra København ikke tage mere end små 25 minutter. 

Det er nogenlunde ideen med supertoget Hyperloop, der vil kunne transportere folk og gods gennem specialbyggede rør med mellem 900 og 1.200 kilometer i timen.

Dansker med på holdet

Blandt investorerne, der har pumpet de mange penge i projektet, så toget kan blive til virkelighed, findes tunge navne som KPMG, Deutsche Bahn Engineering & Consulting og AECOM. 

Men også den danske arkitekt Bjarke Ingels og Bjarke Ingels Group har kastet penge i projektet. 

- Med Hyperloop designer vi ikke bare en futuristisk station eller et meget hurtigt tog. Vi har at gøre med en helt ny teknologi, der har potentialet til totalt at transformere den måde, vores eksisterende byer vokser og udvikler sig på, og hvordan nye byer vil blive udtænkt og bygget, siger Bjarke Ingels i en skriftlig kommentar ifølge Børsen

Hvem er Elon Musk? 

Bag Hyperloop står milliardæren og tech-filantropen Elon Musk.

Men hvem er det egentlig, Bjarke Ingels skal arbejde sammen med og skabe fremtidens transportmiddel? 

Kort fortalt er Elon Musk en mand med mange jern i ilden. For at nævne et par af hans bedrifter:  

Han er manden bag virksomheden Tesla, der arbejder hen i mod at gøre verdens transportmidler fri af fossile brændstoffer. 

Han opfandt betalingstjenesten Paypal, der i dag eksisterer i mere end 190 lande verden over. 

Og så er han manden bag SpaceX. En privat rumfartsvirksomhed, der arbejder på at sende laster - og med tiden mennesker - i rummet. 

Født i sydafrika 

Elon Musk er søn af den britiske elektromekaniske ingeniør Errol Musk og modellen Maye Musk og har formentligt arvet interessen for strøm fra faderen. Allerede som 12-årig havde Elon Musk lært sig selv at it-programmere.

Den unge Musks forældre blev skilt i 1980. Han tilbragte størstedelen af sin tid hos faderen i Sydafrika, hvor han gik på Pretoria Boys High School. Han flyttede dog senere til Canada, hvor han havde fået statsborgerskab via moderen, der også er canadier.

Elon Musk begyndte som 19-årig at studere på Queens University i Ontario, Canada. Senere læste han videre på det meget prestigefulde University of Pennsylvania i USA, hvorfra han tog en bachelor i fysik og senere en bachelor i økonomi fra Wharton med sig.

Han flyttede i 1995 til Californien, hvor planen var, at han skulle begynde på sin PhD. Han påbegyndte studiet, men allerede efter to dage droppede Musk PhD-planerne og forfulgte sin drøm om iværksætteri inden for internettet, genanvendelse af energi og rumfart. Han modtog amerikansk statsborgerskab i 2002.