Tech

Din nabo gør dit wifi sløvt: Test din hastighed og gør det hurtigt igen

Kæmper du med sløvt internet i hjemmet, så er der heldigvis nogle ting, du kan gøre selv. Prøv disse seks ting for at gøre det hurtigt igen.

Danmark er et af de lande i verden, hvor internetforbindelserne er bedst og højest. Vi oplever det dagligt med en bred dækning af 4G til mobilen eller eksempelvis på kontorerne, hvor I deles om en svimlende høj hastighed.

Mandag afsatte regeringen et kæmpe millionbeløb til en bredbåndspulje, der skal sikre endnu bedre dækning rundt om i landet.

Men derhjemme kan du stadig opleve et overraskende sløvt internet. 

Det vil regeringen nu gøre noget ved. De har netop meldt ud, at et bredt politisk flertal har aftalt, at afsætte 200 millioner til en såkaldt bredbåndspulje over de næste år. De vil have højere hastighed, og betegner dårligt netværk og dækning, hvis du får under 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload. 

Men kan du ikke vente på, at det bliver aktuelt, så kan du selv gøre nogle ting for at forbedre dit netværk i hjemmet. 

På Langeland håber grundejere i et sommerhusområde, at mandagens aftale sikrer dem hurtigere internet.

En af dem er Hans Rossen. Han er selvstændig mediegrafiker. Det betyder, at han dagligt arbejder med store filer. I dag fik han så - måske - nyt håb om bedre forbindelse:

- Men nu har vi altså hørt på det så lang tid, at jeg snart ikke ved, om jeg tror på det mere, siger Hans Rossen til TV 2.

Nægter at flytte

En test viser, at hans internethastighed er på 2,6 megabit.

Hvis det er så vigtigt, at du skal lave dit arbejde, kunne du så ikke bare flytte?

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg vil eddermame ikke herfra, jeg bliver her. Hvis jeg så skal opgive mit arbejde, men det ville jeg være ked af, siger Hans Rossen til TV 2. Han fortæller, at folk er desperate. Læs, hvorfor de er det her.

Du kan teste din egen båndbredde herunder: