Netflix kan komme til at fungere uden netværk

Netflix overvejer at give brugerne mulighed for at downloade deres film og serier, så man kan se indholdet uden netforbindelse.

Snart kan det blive langt nemmere at se film og serier på Netflix uden brug af internet-forbindelse. Selskabet overvejer at indføre downloads af indholdet, så det kan ses, når og hvor du har lyst.

En mulighed som i dag ellers kun er tilgængeligt hos konkurrenterne, TV 2 Play, Viaplay og ikke mindst Netflixs amerikanske hovedpine, Amazon. Det skriver Business.dk.

- Vi har været så fokuseret på klik-og-se og skønheden og enkelheden ved streaming. Men efterhånden som vi udvider rundt omkring i verden, hvor vi ser en ret forskellig kvalitet på netværkene, er det noget, som vi bør bevare et åbent sind over for, siger Netflixs topchef og stifter, Reed Hastings.

Højere pris i vente

Netværket i udlandet og herhjemme er støt stigende blevet mere stabilt og bredtdækkende, men man kan stadig komme ud for manglende dækning af den ene eller anden art. Det kan blive dyrt i udlandet, eller du kan sidde i et område i Danmark, hvor streamingen af House of Cards, Daredevil eller andet ikke vil kunne lade sig gøre.

Musikstreamingstjenesterne ved, at det er nødvendigt at have muligheden for offline-indhold. Både Spotify, Tidal og Apple Musik giver brugerne mulighed for at hente spillelister ned direkte på mobilen, så de kan blive lyttet til på flyet eller under Storebælt. Viaplay har længe tilbudt det til et begrænset antal titler, og for nylig har TV 2 Play også gjort det muligt.

Som et lille bump på vejen, har Netflix tidligere meldt ud, at priserne stiger for tjenesten. Til maj vil Netflix koster 2 dollar mere i USA, mens alle brugere vil opleve, at prisen stiger til 89 kroner (i stedet for 79 kr) her til sommer.