Tech

Amazon optrapper krigen mod Netflix

Amazon lancerer nu en selvstændig streamingstjeneste, der skal tage kampen op mod Netflix.

Den amerikanske it-gigant Amazon har lanceret en selvstændig streamingstjeneste. Derved tager Amazon for alvor kampen op med rivalerne Netflix og Hulu på det amerikanske marked.

Det skriver Financial Times.

Tidligere har man skulle betale for et såkaldt prime-abonnement for som Amazon-kunde at få adgang til selskabets streamingstjeneste. I et nyt tiltag skiller Amazon de to fra hinanden, så kunder for en billigere pris kan vælge kun at abonnere på streamingstjenesten.

Billigere end Netflix

Amazons tjeneste vil få en pris på lige under ni dollar om måneden, mens Netflix netop har meldt ud, at de sætter prisen op til 10 dollar. 

Strategien understreger Amazons ønske om at blive en større spiller på videomarkedet og følger investeringer i produktioner med eksklusive rettigheder som Transparent og Mozart in the Jungle. I alt brugte Amazon sidste år 1,7 mia. dollar på egenproduktion af tv-serier sammenlignet med de 3,3 mia dollar, som Netflix investerede for.

Netop Netflix, der er Amazons største konkurrent, nærmer sig 100 mio. abonnenter og er rykket ind i 130 lande, hvilket stiller dem stærkt.

- Netflix har på kort tid gjort et fænomenalt arbejde i at komme ud til mange nye markeder og har som resultat deraf en langt større rækkevidde, hvor de kan udnytte stordrifts- og firstmover-fordele, siger Richard Broughton, der er chef for research hos Ampere Analysys, til Financial Times.