Tech

Det sker, hvis du ikke slår 'Flight Mode' til under flyveturen

Har du nogensinde undret dig over, hvad der ville ske, hvis du ikke slog 'Flight Mode' på din telefon til under flyveturen?

- Hvad sker der egentlig, hvis jeg ikke slår Flight Mode til?

Det har mange af os nok spekuleret på, når flyet skal lette, og alle bliver bedt om at slå Flight Mode-funktionen til eller helt at slukke telefonen.

Og det korte svar er: Der sker højst sandsynligt ingen verdens ting.

- Men hvis der sidder 300 mennesker i et fly, som alle har deres telefoner tændt, så er der stor aktivitet. Og i teorien kan det gå ind og påvirke flyets systemer. Så derfor beder vi de rejsende om at slå Flight Mode til for en sikkerheds skyld, siger Anders Grønlykke, som er pilot og en af ophavsmændene bag hjemmesiden Spørg Piloten.

Søger og sluger batteri

Anders Grønlykke har aldrig selv oplevet, at mobiltelefoner har skabt problemer for flyets systemer.

- Men hvis din telefon ikke står på 'Flight Mode', så sker der det, at den hele tiden står og søger efter en mast, den kan koble sig på - også flere kilometer oppe i luften. Det er derfor, man nogle gange kan få velkomstbeskeder fra flere af de lande, man er fløjet over, når man lander, siger Anders Grønlykke og tilføjer:

- Og hvis ens telefon står og søger efter en mast på en lang flytur, så bruger det meget batteri. Så hvis du gerne vil have batteri tilbage på telefonen, når du lander, så er det en rigtig god idé at slå Flight Mode til.