Tech

Ny smart funktion: Blinde kan nu ”se” billeder på Facebook

Facebook vil nu til at aflæse billederne på tjenesten og derefter kunne beskrive dem, så blinde og synshandikappede kan få den samme oplevelse.

Facebook har aldrig skjult deres overordnede fokus på billeder på deres tjenester. Tjenester, som både Instagram og Facebook selv. Og det er da også umuligt at forestille sig et Facebook helt uden billeder.

Men sådan er naturligt nok for mange blinde og synshandikappede.

Det ændrer Facebook nu selv på med en ny intelligent funktion. Funktionen gør det muligt via en algoritme at aflæse billeder lagt på tjenesten. Den aflæser billedets motiv og kan derefter beskrive det med talende ord for den blinde bruger.

På den måde kan synshandikappede og blinde pludselig få langt mere glæde af opslag og billeder lagt på tjenesten.

Aflæser enkle motiver

Facebook kalder det for ’Automatic Alternative Text’, og indtil videre er den kun på engelsk. Billederne skal ligeledes være lidt aflæselige, som eksempelvis et billede af en pizza eller et par, der sidder og ser solnedgang.

Den vil kunne genkende enkelte koncepter som eksempelvis transport (car, boat, airplane), natur (snow, ocean, sunset), sport (basketball court) og mad (sushi).

Funktionen er i første omgang ude til iOS-brugerne og benytter sig af iPhones egen VoiceOver, som man kan slå til under Indstillinger / Generelt / Tilgængelighed.

Android-brugerne vil få muligheden senere, oplyser Facebook.