Tech

Afsløret i nat: Her er den billigere Tesla

Tesla har fredag morgen præsenteret deres mest folkelige bilmodel til en langt billigere pris end deres nuværende modeller.

Med en hype og interesse som er Apple værdig, er det lykkedes Tesla at løbe med al opmærksomheden, da de fredag morgen lancerede deres nye Model 3. Bilen har været rygtet længe, men de nærmere informationer har været holdt overraskende tæt ind til kroppen. 

I morges blev det endelig afsløret, at Tesla Model 3 virkelig bliver selskabets hidtil billigste bil, der dog stadig ikke er helt billig. I USA har bilen fået en pris fra 35.000 dollar (231.000 danske kroner), der er en god sjat under de 70.000 dollar (464.000 danske kroner), som den nuværende Model S koster. 

Model 3 bliver selskabets billigste bil

Glastag og op til 350 kilometer på en opladning

Den nye bil vil få et noget mindre batteri, der lader dig køre op til 350 kilometer på en opladning, og motoren kan trække bilen fra 0 til 100 km/t på under 6 sekunder. 

Desuden kan ejere af bilen have glæde af et glastag, hvor forruden fortsætter helt til bagruden, der er en 15-tommer skærm i instrumentpanelet (noget mindre end Model S' 17-tommer skærm) og der er bagagerum både foran og bagved. 

De danske priser kender vi endnu ikke, men grundet de nye afgifter, der kom på kort før jul, så kan vi desværre nok forvente, at prisen bliver på lidt under en halv million. Det er stadig billigere end både Model S til lige under en million og Model X, der vil koste lidt over. 

Kunder allerede i kø

Bilen kan allerede forudbestilles for den nette sum af 1.000 dollar, og ifølge Teslas direktør og stifter Elon Musk, har 130.000 kunder allerede udnyttet den mulighed. 

Det mindede da næsten også om Apple-tendenser i dagen op til lanceringen. Her havde flere kunder stillet sig i kø i god tid, for at kunne få lov til at forudbestille bilen. Blandt andet i Australien, hvor en kunde havde brugt flere døgn foran forhandleren, skriver mediet Electrek

Dog må kunderne vente lidt endnu, da Tesla selv har oplyst, at de først vil begynde produktionen i 2017

Ny Model X i Danmark 

Men hvis ikke man kan vente så længe, så kan man i stedet kaste sig over Teslas anden nye bil, Model X, der kommer ud til kunderne her til sommer. 

Den store SUV-bil, der så i modsætning til Model 3, er selskabets dyreste, tilbyder da også et udstyrsstykke af dimensioner. Her er der såkaldte Falcon wings som bildøre, der åbner op og ud, der er plads til syv mennesker i bilen og den koster over en million kroner. 

Vi har testet Tesla Model S' selvkørende opdatering, Autosteer, som du kan se i indslaget nedenunder: