Første anmeldelser af Facebooks videobriller: Sjove men alt for dyre

Fem års ventetid er endelig ovre. Brillerne, Oculus Rift, der begyndte VR-bølgen er nu på markedet, og de første anmeldelser er dukket op.

Tilbage i 2012 blev Oculus Rift lagt ud som en Kickstarter-kampagne, og blev hurtigt støttet op af interesserede købere. Godt fire år efter blev selskabet opkøbt af Facebook, og mandag den 28. marts kom de så endelig ud i den færdige forbrugerversion. 

Videobrillerne Oculus Rift er om noget billedet på den nye VR-bølge (virtual reality), der har ramt techlandet. Brillerne åbner op for en helt ny dimension, hvor man som bruger virtuelt træder ind i en anden verden. 

Noget for gamerne

De amerikanske anmeldere har haft hænderne i eksemplarer af brillerne og givet deres mening om det, Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, kalder for tjenestens "næste store platform".

Og helt generelt er alle anmelderne enige om, at det er et skægt produkt. Det åbner op for nye verdener og nye måder at opleve tingene på. I første omgang er det dog udelukkende gamerne, som vil have glæde af Oculus Rift. 

- De tilgængelige apps antyder, at der er et potentiale for Rift ud over gaming, men de er ikke klar til prime time endnu, skriver Gizmodo i deres anmeldelse, og flere af de andre websider som The Verge og New York Times påpeger ligeledes, at det er spillene, der er Oculus stærke side, selv om der indtil videre er et for lille udvalg på 30 spil.

Kun få vil have råd til at ændre verdenen

Samtidig påpeger de alle sammen prisen, der er alt for stejl. Selve brillerne med en controller og et kamera kan købes for 599 dollar (over 3.000 danske kroner).

Men så skal du også have en stærk nok computer, der kan drive spillene og ikke mindst platformen. Det bliver hurtig en computer, der nemt vil koste dig yderligere 7.000 kroner, og så bliver den samlede pris alt for meget for den almindelige brugere.

- Ligesom med enhver ny teknologisk milepæl har det potentiale til at ændre verden. Men på dette tidlige tidspunkt, har kun få råd til det, skriver Engadget. 

Vent med at købe og vent til HTC Vive

Flere anmeldelser slår fast, at dette har potentiale, og at det kun vil blive vildere. Ikke mindst når Oculus og Facebook også lancerer de tilhørende controllere til efteråret, som giver flere af spillene langt mere liv og interaktion. 

Anmelderne påpeger også, at man måske med fordel ville kunne vente en lille måned på, at HTC lancerer deres HTC Vive. De skulle både være lidt mere avancerede, og de kommer med specielle controllere fra starten af.

HTCs briller bliver dog også lige det dyrere, da de vil ligge på en pris fra 799 dollar, og her vil du også skulle bruge en stærk computer.