Tech

Facebooks nye app gør grin med dit ansigt

For kort tid siden købte Facebook den populære ansigts-app, MSQRD. Vi har prøvet den for at se, hvorvidt den nu også er bedre end Snapchats filtre.

Facebook og Snapchat har kridtet banen godt op imod hinanden. De kæmper om de samme brugere på hver deres platform med meget ens muligheder og funktioner. 

Den seneste direkte kamp sker med dit eget ansigt som centrum. Snapchat har længe haft de populære filtre, som løbende bliver udskiftet på tjenesten, og nu vil Facebook også tilbyde det samme. 

Bliv alt fra Jimmy Kimmel til en abe

Det kan de gennem deres seneste opkøb, MSQRD, som de opkøbte tidligere på måneden. App'en tracker dit ansigt og giver det forskellige grafiske filtre.

På den måde kan du omdanne dit ansigt til en kendt person som Leonardo DiCaprio, talkshow-værten Jimmy Kimmel eller måske blot give dig skæg eller et abe-hoved.

Forskellen mellem Snapchats funktion og Facebooks nye MSQRD skal dog ikke ses i funktionerne, men selve teknologien. MSQRD er teknisk overlegne og virker skræmmende godt. Ansigts-trackeren har intet problem med at give dig hat, skæg eller nye træk. 

Det er underholdende og tidsrøvende, at sidde med. Spørgsmålet er nu blot, hvornår og hvordan denne apps funktioner vil blive implementeret i Facebooks egne funktioner.

Det kunne nemt komme både på Messenger, Instagram og selvfølgelig på selve Facebook. Måske endda i en sammensætning med deres nye VR-briller, Oculus Rift, der kom på gaden i mandags.