Tech

360 graders kvalme-raket: VR når nye højder

Krush Moveo lader dig flyve som en vægtløs rum-pilot i deres simulator, der mest minder om en 360 graders kvalme-raket med virtual reality (VR).

AUSTIN: South By Southwest (blot kaldt SXSW) er en konference i Austin, USA, der vender tech, videnskab, marketing og meget mere over flere dage.

Og her havde virtual reality i den grad en hovedrolle. Det bliver en platform og tech-oplevelse, der vil blive umuligt at undgå det næste stykke tid. 

På SXSW løb det nystartede firma Krush med VR-opmærksomheden foran selskaber som Samsung, McDonalds og IBM. De havde nemlig verdens første såkaldte "Full-Motion VR Simulator" kaldet Moveo, som de demonstrerede over en enkel weekend i den texanske by. 

På vej til forlystelsesparkerne

Krush Moveo er et koncept, de første gang fremviste under CES i Las Vegas, og nu har planer om at sælge ind til større forlystelsesparker. Der er tale om en 360 graders kvalme-raket, der tager "piloten" med til det ydre rum i sin helt egen rumkapsel. 

Man får hjelm på, spændes fast i et flysæde og har et fly-joystick til at styre sin kapsel rundt. Med Oculus Rift på hovedet får brugeren følelsen af, at den forvoksede robotarm er dit eget ægte rumskib, og du sidder som rumpilot i vægtløshed. 

Du kan frit svinge rumskibet rundt i 360 grader, hænge på hovedet, styrte direkte mod jorden eller mere. Det er mildest talt en grænseoverskridende oplevelse første gang, men på grund af VR-oplevelsen føles det slet ikke så slemt, som det ser ud.

Du bliver snydt til at tro, at du er vægtløs, så det at blive kastet rundt og hænge på hovedet, tager ikke så hårdt på dine indre organer, som man ellers kunne have forestillet sig ud fra videoen foroven. 

Ovenstående journalist fik mulighed for at flyve det lille rumskib afsted, skyde mod vragdele og være en fandens karl i rummet - uden at kaste op over det hele.