Sådan vil Facebook lokke dig over på deres nye platform

Når Facebook lancerer deres næste store satsning, Oculus Rift, vil det være med det største antal spil en ny spilplatform nogensinde har lanceret med.

Mandag den 28. marts rykker Facebook officielt over på et helt nyt territorium. Her vil de lancere VR-brillerne, Oculus Rift, der har været ventet i flere år.

Brillerne vil i første omgang ikke give brugerne en ny måde at se og interagere med Facebook på, men vil være selskabets første svar på en ny spil-platform. De vil skulle konkurrere mod Sony Playstation VR, HTC Vive og Samsungs mobilbriller, Gear VR. 

- Det bedste lineup jeg nogensinde har set 

På den aktuelle spilkonference GDC (Game Developer Conference) i San Francisco har Oculus, og dermed Facebook, netop præsenteret 30 nye spil, som vil være tilgængelige til platformen fra begyndelsen. 

Det er noget, som Mark Zuckerberg selv er meget tilfreds med:

- Vi har lige annonceret 30 virtual reality spil, der vil være til rådighed på Oculus, når de kommer senere i marts. Det er det bedste indhold-lineup jeg nogensinde har set for en ny spil-platform, skriver han på Facebook. 

Blandt de 30 spil er der både de store dyre til omkring 400 kroner og de mindre og billigere til priser fra 150 kroner. Ingen af spillene er endnu de store A-titler, men det vil komme. 

Spil fra en 500 billigere platform

I stedet er en stor del af spillene overraskende nok blot videreførelser af spil fra den 500 dollar billigere Samsung Gear VR-platform. Oculus Rift koster 599 dollar.

Men selv holder Oculus' studie-chef Jason Rubin fast i, at det er gode spil til platformen.

- Et sjovt spil er et sjovt spil. Tetris er sjovt på en PC, selvom en PC tydeligvis er alt for overkvalificeret, siger Jason Rubin til The Verge

Blandt de interessante spil på papiret finder man Adrift, der er tæt på en videreudvikling af storfilmen Gravity. Ligeledes er der Eagle Flight, hvor man får muligheden for at suse gennem luften som en ørn. Og endelig er der det store multiplayer-rumspil EVE: Valkyrie, hvor brillerne rigtig kommer til sin ret. 

Du kan se den fulde liste her