Tech

Nybagt forælder? Disse fire apps hjælper dig

Det er ikke nemt at få det første barn - apps kan gøre det lettere.

Det er ikke det nemmeste i verden at blive forælder første gang.

Men du kan gøre det lidt lettere for dig selv, hvis du tager et kig på de apps, Nathalie Larsen - specialist i digitale medier - guider til i ‘Go’ morgen Danmark’. 

Her viser hun fire apps, der hjælper dig både før og efter, babyen er kommet, og henvender sig til både mor og far. 

Du kan se alle apps i listen herunder og du kan også se Nathalie Larsen fortælle om de fire apps i videoen i toppen af artiklen.  

Fire apps til nybagte forældre

 1. Far

  Der findes et væld af apps til kvinder, som giver mulighed for at følge med i graviditeten.

  Denne app - der blot hedder 'Far' - er modsat til de mange vordende fædre og giver råd til, hvordan man bedst forbereder sig til, at der kommer en lille ny. 

  - Du kan følge med i din babys udvikling, du kan slå op i et baby-leksikon og lære om forskellige situationer, og så er der helt lavpraktiske huskelister, hvor man kan se, hvad man mangler, inden babyen kommer, siger Nathalie Larsen. 

  App’en indeholder desuden træningsøvelser for far og baby og en oversigt over lokale, gode legepladser og babyvenlige cafeer.

 2. Min baby

  Den næste app, ‘Min baby’, er mere møntet på, når babyen er kommet til verden. Den henvender sig desuden mest til førstegangsfødende, og prøver at svare på de mange spørgsmål, man har i den situaiton.    

  - Den hjælper med alle de udfordringer, man har som førstegangsfødende. Er det højre eller venstre bryst, når du ammer? Hvad gør du, når din baby ikke kan sove? Hvad gør man, når baby græder meget? Og så videre - der er rigtig mange tips, siger Nathalie Larsen.   

 3. Sleep Baby

  Som nybagte forældre er en af de store udfordringer at få babyen til at sove. Også her er der heldigvis digital hjælp at hente.

  App’en ‘Sleep Baby’ skaber en salgs monoton larm, som hjælper junior med at falde i søvn. 

  - Det kan være lyden af et hjerteslag eller statisk støj, så det er lyde, som babyen er vant til inde fra maven, så det giver genkendelighed.

 4. Reshopper

  Endelig viser Nathalie Larsen også app’en ‘Reshopper’, der hjælper forældre med at finde tøj til deres børn.

  Noget, som kan være en udfordring, når babyer vokser så hurtigt, som det er tilfældet.  

  Derfor er genbrugstøj en oplagt mulighed. 

  - App’en viser - i forhold til, hvor du bor - hvad der er i onlinekartoteket af børnetøj i nærheden. Du kan også lave din egen lille, online butik i stedet for at lægge tøjet på loftet, siger Nathalie Larsen.