Tech

Ekspert om den næste iPhone: Vink farvel til de gamle hovedtelefoner

Det er 'overvejende sandsynligt', at Apple fjerner jackstikket til lyd i den næste iPhone, mener ekspert.

Der er formentlig stadig et halvt år til, vi ser den næste store opdatering af Apples iPhone. Men rygterne svirrer allerede.  

Et af de mest vedholdende er, at Apple dropper det traditionelle jackstik til hovedtelefoner. Og det er ifølge en ekspert en rigtig god ide. 

- Apple har tidligere turde gå andre veje. Og teknologisk set er det en god ide. Vi må tage nogle nye chancer, for det driver udviklingen, siger mobilekspert og redaktør på MereMobil.dk, John G. Pedersen.  

Apple lancerer - tyder meget på - i næste uge en mindre og billigere iPhone, muligvis med navnet iPhone SE.

Det er ikke den version, der angiveligt vil miste jackstikket. Det er i stedet den større version, efterfølgeren til iPhone 6S, som Apple først forventes at præsentere senere på året.      

Som ofte før er det tilbehøret til den nye iPhone, der har sat rygterne i gang. I denne omgang et etui, skriver mediet Mashable

I bunden af etuiet er der - modsat etuier til tidligere modeller - ikke et hul til jackstikket. 

Og selvom det ikke er et endegyldigt bevis, er det ikke urealistisk, at Apple fjerner muligheden for at bruge hovedtelefoner med jackstik, mener John G. Pedersen.

En gammel opfindelse 

Jackstikket er nemlig en forældet forbindelsesform, der har eksisteret siden 1950’erne - og som særligt blev populær i 60’ernes radioer og som blev udbredt enormt i 1979, da Sony lancerede den legendariske Walkman. 

- Derfor giver det også mening, at Apple nu satser på lightning-porten, hvor man også lader telefonen, fordi denne forbindelse er mere avanceret og er tilpasset den moderne kommunikationsform, siger John G. Pedersen og pointerer, at Apple formentlig putter et sæt lightning-hovedtelefoner med i kassen i den nye iPhone. 

Tiden er dog også generelt løbet fra kabler, og flere og flere hører i dag musik trådløst, forklarer John G. Pedersen. Blandt andet kommer højttalere i dag med både Bluetooth og mulighed for at koble sig direkte på eksempelvis streamingtjenesten Spotify med Spotify Direct. 

- Fjerner man porten til jackstikket, bliver der plads til andre ting i telefonen. Eksempelvis et større batteri eller en tyndere telefon. Selvom det ikke virker som meget plads, man sparer, så er enhver besparelse, når man arbejder med så små komponenter, en gevinst, siger John G. Pedersen.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan du med et enkelt trick gør din iPhone hurtigere.