Tech

En lille fejl i iPhone kan gøre din mobil super hurtig: Sådan udnytter du den

En enkel lille fejl i iPhone kommer nu brugerne tilgode. Du kan udnytte fejlen med et lille trick, der gør din mobil langt hurtigere.

Når du i dag åbner en app på en mobil, sker der en lille animation.

På iPhone er det ganske tydeligt, at man blandt andet "zoomer" ind i en app, når du åbner den. Det er en del af iPhones brugeroplevelse, men betyder også, at dine apps ikke åbner helt med det samme, når du trykker på dem.

Du kan slå denne lille åbnings-animation fra i iPhones indstillinger, så man i stedet blot oplever, at app'en toner op på skærmen. Du slår det fra ved at gå ind i Indstillinger / Generelt / Tilgængelighed / Formindsket Bevægelse / Slå Til. Du vil dog opleve, at dine apps stadig åbner med en mimimum af forsinkelse.

Men en bruger på Reddit har nu fundet et smart trick, der betyder, at man helt kan slippe for nogen form for animation og derved forsinkelse. Det er ikke tanken, at man skal have adgang til denne form for genvej, men brugeren har fundet fejlen i iOS og udnyttet det til fulde. Det skriver 9to5mac.com

I stedet vil man nu opleve, at apps åbner så snart du trykker på dem. Det vil give en følelse af en langt hurtigere telefon. 

Sådan gør du din mobil hurtigere

  1. Først skal du have slået 'Formindsket bevægelse' til, som beskrevet foroven.
  2. Derefter skal du igen ind under menupunktet 'Tilgængelighed', gå ned og slå 'AssistiveTouch' til. Det betyder, at du nu får et lille hjemtast-ikon frem på skærmen. Den skal du trække helt ned i højre hjørne.
  3. Tryk på den fysiske hjemtast for at komme tilbage til start-menuen. Derfra skal du med en enkel finger trække ned på skærmen for at få søgefunktionen frem, Læg mærke til, at så snart tastaturet dukker op i bunden af skærmen, hopper hjemtast-ikonet op over tastaturet.
  4. Så snart den gør det, skal du trykke et vilkårligt sted på skærmen, der betyder, at du lukker søgefunktionen ned igen og vender tilbage til start-skærmen. Det handler her om, at du timer det helt korrekt, så du lukker søgefunktionen ned, så snart ikonet hopper op over tastaturet. 
  5. Efterfølgende kan du bare slukke for AssistiveTouch igen, som i punkt 2.

Det tog os en del forsøg, men er langt fra umuligt. Når du rammer rigtigt, vil du pludselig opleve, at søgefunktionen dukker op langt hurtigere end før. 

Det er nu lykkedes dig, at gøre din telefon hurtigere, indtil du vel og mærke genstarter mobilen. Så kommer de små animationer tilbage. 

For Android-brugerne er dette heldigvis noget nemmere. Her er det nemlig muligt at slå de små animationer og derved forsinkelser frem direkte i menuen. Du går ind i Indstillinger og finder udviklermenuen (skal være aktiveret på din mobil). Herunder kan du vælge at slå animationer helt fra.