Tech

Find din drømmedate: Guide til fem dating-apps

Der findes rekordmange singler i Danmark, der dagligt benytter sig af det store udvalg af dating-apps. Her er deres fordele og ulemper.

I en ny programserie sætter TV 2 fokus på datinglivet med programmet 'Den første date', der viser glæderne og ikke mindst pinlighederne ved det første møde. Ét af dem kan du se i videoen foroven. 

Friske tal fra Danmarks Statistisk viser, at der i øjeblikket er over 1,6 millioner singler i Danmark. Det rekordhøje antal singler betyder også, at interessen for dating-apps og -tjenester stiger.

I den forbindelse har vi bedt social medie- og app-ekspert Nathalie C. Larsen fra Geelmuyden Kiese om at liste fordele og ulemper op over de fem mest interessante, nye og gode dating-apps for at give en nogenlunde retning gennem junglen.

De fem bedste dating-apps

 1. Tinder

  Det er en gammel traver, når det kommer til social medie-apps. Du laver en profil med billede og kan så swipe til venstre eller højre på andres profiler alt afhængigt af, om du er interesseret eller ikke interesseret i en date med personen.

  Fordele:

  Den er populær af en grund. Swipe-navigationen gør appen intuitiv og nem at bruge. Din profil er enkel at bygge op: Et par billeder og en kort beskrivelse, og så er du i gang. Match-funktionen, hvor begge parter skal synes om hinanden, før man kan chatte, gør, at man ikke får så mange irrelevante henvendelser. Og så er der et godt tempo: Du kan nemt swipe forbi 50 personer på 10 minutter, og måske der iblandt finde et par, du kan lide. 

  Ulemper:

  Tempoet er også Tinders ulempe, for det bliver meget overfladisk, og hvis du vil mere end one night-stands, så er der langt mellem snapsene. Du vurderer folk i et snuptag på deres billeder, og denne quick and dirty-tilgang betyder også, at platformen som udgangspunkt lægger op til mere overfladisk omgang. 

 2. Happn

  Tjenesten fungerer ud fra din nøjagtige lokalitetsfunktion, hvor du bliver eksponeret for folk, der er i nærheden. Det gælder stadig om at matche andre, men denne gang ud fra hvor man befinder sig.

  Fordele:

  Det er brugbart, hvis du blandt andet er til en fest og misser chancen for at tale med ham/hende den søde, inden han/hun er smuttet videre til en anden fest. På samme måde som Tinder skal begge profiler matche for at skabe grundlaget for dating. Og i det hele taget minder mulighederne, du har på Happn, meget om mulighederne på Tinder. 

  Ulemper:

  Hvis du tager toget fra København til Århus med din app åben, så bliver du eksponeret for en masse brugere, der i realiteten er langt væk fra dig - det kan være irriterende, så der skal man lige sørge for at have sine indstillinger på plads. 

 3. Heaps

  Heaps er i virkeligheden en app, der fører en gruppe brugere sammen med en anden med det i sigte, at man skal feste sammen. Men hånden på hjertet, så er appen også brugt til at gruppedate. Pigerne leder efter søde fyre og omvendt.

  Fordele:

  Heaps giver en oplagt mulighed for at date. For selve mødet er ikke så nervepirrende, hvis man er en gruppe, som ved en en-til-en-date. Man kan føle hinanden an, og i virkeligheden er der intet på spil end en god fest. Du navigerer i appen ligesom på Tinder, og swiper folk fra eller til. Og så er bonusinfo, at den er dansk. 

  Ulemper:

  Fordi Heaps ikke officielt er en dating-app, så er der større risiko for, at man bliver skuffet, hvis man finder frem til nogle søde piger/drenge, og det viser sig, at de alle sammen er i et forhold. Spillereglerne er med andre ord ikke helt lige så definerede som på andre apps.

 4. Vina

  Helt ny app, der er på vej til større kredse. Den er endnu dog kun for de amerikanske brugere - og udelukkende for kvinder. Her matcher den brugerne på baggrund af små quizzer. På appen møder du potentielle kontakter, som er mest relevant for dig og din personlighed.

  Fordele:

  Quizzerne er ikke tidskrævende, men sjove - så det bliver en legende metode for appen at lære sine brugere at kende. 

  Ulemper:

  Desværre er den ikke kommet til Danmark endnu, så den er noget svær at udnytte som dansk single.

 5. Grindr

  De homoseksuelle havde Grindr, før de heteroseksuelle havde Tinder - og der er i virkeligheden nok blevet skævet meget til, hvad det er Grindr kan, da man udviklede Tinder. Grindr er det første eksempel på, at dating kan ske on the go - og at det skal være enkelt og nemt at vise interesse og lave et meetup. 

  Fordele:

  Du skal selvfølgelig være homoseksuel og til mænd, for at det for alvor er sjovt på appen. Så det er en betingelse. 

  Ulemper:

  Minus ved appen er det visuelle setup - den er ikke særlig pæn simpelthen. Men til gengæld så gør den det, den skal - og det er nu engang det vigtigste. 

Hvis man ikke kan overskue at hoppe på dating-apps, er de sociale medier et oplagt sted at begynde.

- Alle sociale medier er jo i princippet dating sites - når vi interagerer og har anledning til at chatte og samtale, så kan der nemt opstå sød musik og kemi, fortæller Nathalie C. Larsen og fortsætter:

- Der er ingen grund til at holde sig tilbage på de enkelte platforme, hvis man savner en date. Det er måske bare noget med lige at orientere sig om personen er angivet som "i et forhold", guider hun.