Sådan kan forældre overvåge deres børn

Overvågning af familiemedlemmer og bekendte er med moderne tekonologi blevet en let tilgængelig mulighed ved hjælp af GPS-sporing af mobiltelefoner.

Overvågning ved hjælp af smartphones har for alvor gjort sit indtog i den digitale verden. En hurtig søgning på apps, der kan hjælpe med at spore familiens færden giver mere end 50 forskellige hits. 

TV 2s Tech-redaktør, David Guldager, er ikke overrasket over, at overvågningsapps er blevet populær på markedet. 

- Der er sket et massivt boom inden for apps, der overvåger alle aspekter af vores hverdag. Det at holde styr på børnene er blot en naturlig udvikling af dette, og noget som også kan ses i mange nye apps, der er dukket op alene det sidste år, siger han. 

Der findes et utal af apps med forskellige funktioner. Nogle sørger for, at forældre får besked, når deres børn ankommer og forlader skolen, mens andre lader forældre indstille virtuelle grænser, som de får besked på, hvis børnene overskrider.

Med funktionen 'Find my iPhone' kan man snildt overvåge, hvor andre befinder sig
Med funktionen 'Find my iPhone' kan man snildt overvåge, hvor andre befinder sig Foto: TV 2 / TV 2

Flere teknologier

Hvis børnene er for små til at have smartphones, så findes der en lang række andre muligheder for at følge med i deres færden. Flere firmaer har opsnappet tendensen med bekymrede forældre, der gerne tager moderne teknologi i brug for at føle sig trygge i hverdagen. 

- Mange virksomheder har øjnet muligheden for at bruge gps’en i telefonerne til at overvåge børn via apps. Der har vist sig at være et stort marked for det, og vi vil utvivlsomt komme til at se flere og flere af lignene teknologier i fremtiden, siger han. 

Små gps-enheder kan købes og placeres i tasker, tøj eller på cykler. Intelligent overtøj, der monitorerer børns aktivitetsniveau i løbet af en dag, lanceres til foråret. Disse er blot et udvalg af mulighederne for overvågning. Muligheder der med teknologiens udvikling kommer flere af.    

Nedenfor kan du få et overblik over en række af mulighederne for at overvåge børnenes færden.

Sådan kan forældre overvåge børn
Filtrér

Filtrér visning

Køn
Mand
Kvinde

 Christina Holbek er en af de forældre, der følger sin datter Matilde via en app, der er knyttet til gps'en i hendes mobiltelefon. 

- Det giver mig en tryghed. Jeg føler, jeg kan passe lidt på hende, siger hun. 

Christina Holbek har i halvandet år brugt app'en 'Find my Friends' som en ekstra mulighed for at holde øje med datteren.

Matilde, der går i femte klasse, er indforstået med, at hendes mor kan se, hvor hun er. Men hun bliver ikke overvåget hele tiden. App'en er kun til nødstilfælde. Læs hele historien her.