Tech

I dag dropper Facebook den ene like-knap

Facebook udskifter deres ene 'Synes godt om'-ikon med hele seks nye reaktioner, som giver dig flere muligheder på tjenesten.

Vi liker til højre og venstre på Facebook, men indtil i dag onsdag har det også været den eneste måde at reagere på andres indhold. Nu ruller det sociale netværk også andre muligheder ud på danskernes profiler, efter de siden sidste år har testet det i enkelte andre lande. 

Opdateringen vil løbende komme ud, hvor brugerne vil opleve, at de nu kan mere end bare 'Synes godt om' en artikel, et billede eller en video på Facebook. 

Ingen dislike-knap

Det betyder, at det vil være muligt at give sin mening til kende ud fra seks nye emojis. Facebook kalder dem 'Reaktioner', der byder på følelser som Ked, Vred, Wow, Haha, Synes godt om og Vild med.

Dem får du adgang til, når du holder fingeren nede på like-knappen på app'en eller holder musen over den på computeren. 

Selv om vi får seks nye ikoner på Facebook, så mangler der stadig et åbenlyst ikon, som brugerne har efterspurgt i længere tid. Den nedadvendte tommelfinger eller den såkaldte 'dislike'-knap, er ikke blandt de nye muligheder. 

Men det er der en grund til, som Facebooks stifter og direktør, Mark Zuckerberg også tidligere har addresseret.

- Alle føler de nemt kan trykke på like-knappen, og det er en vigtig måde, at sympatisere eller have empati med nogen. Vi har brug for at finde ud af den rigtige måde at gøre det, så det fortsætter med at blive en god gerning og ikke en ond, sagde han tilbage i 2014. 

Sådan får du reaktionerne

Og netop frygten ved, at en dislike-knap ville kunne misbruges til eksempelvis mobning eller anden måde nedgørelse af andre, afholder Facebook fra at introducere en konkret tommelfinger-ned-knap. 

De nye ikoner kommer ud til alle Facebook-brugere løbende fra i dag. Hvornår de præcis rammer din nyopdaterede app eller desktop er ikke til at vide, men Facebook siger selv, at de vil rulle det ud til alle hurtigst muligt, så hav tålmodighed. 

Som vi tidligere har gjort opmærksom på, kan du også i dag sende live-video til dine venner på Facebook. Vi viser hvordan du kan det i indslaget forneden.