Tech

Denne handske skal hjælpe Parkinson-patienter af med rystelserne

En medicinstuderende har udviklet en handske, som skal forebygge rystelser hos patienter med Parkinsons sygdom.

Der kan være godt nyt på vej til de cirka syv til ti millioner mennesker, som lider af Parkinsons sygdom. En ny handske er på vej, som kan stabilisere patienternes rystende hænder mekanisk - i stedet for den medicin, som patienterne i dag tager, og som har adskillige bivirkninger. Det skriver CNN. 

Handsken er opfundet af den 26-årige Faii Ong i firmaet GyruGear. Han forklarer, hvordan en knap på toppen af handsken drejer rundt og hjælper med at holde hånden i ro. Således er patienterne i stand til at lave langsomme, men kontrollerede bevægelser og dermed selv lave deres kaffe og andre ting. 

Så ældre kvinde spilde suppe

Ong er medicinstuderende og fik ideen, da han så en kvinde på 103 år kæmpe med at spise sin suppe. Han husker, hvordan hun gang på gang forsøgte at få suppen ind i munden, og hvordan hun i stedet endte med at spilde suppen ned over sig selv. 

Siden samlede Ong et team af frivillige studerende indenfor elektronik, mekanik og biologi. Og resultatet blev den første handske mod rystelidelsen. 

- Vi har opnået 90 procent forbedring i rystelserne. Og det er kun, hvad vores tests indtil videre har vist, siger Ong. 

Der er dog stadig lang vej til hverdagsbrug. Handsken skal først testes yderligere, således at effekten både på kortere og længere sigt kan blive undersøgt. Håbet er dog, at handsken kan komme på markedet til september. Og prisen? Den kommer til at ligge mellem 3800 og 5800 kroner.